ΟΛΘ: Προσφορές από Dubai, Cosco και Hutchison

Τρεις προσφορές αναμένεται να υποβληθούν για τη διεκδίκηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ. Σήμερα λήγει η προθεσμία. Εν τω μεταξύ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται μια πρώτη εκτίμηση των προσφορών για ΟΛΠ.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΟΛΘ: Προσφορές από Dubai, Cosco και Hutchison
Όχι περισσότερες από τρεις προσφορές αναμένεται να υποβληθούν για τη διεκδίκηση του ΣΕΜΠΟ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Η προθεσμία ολοκληρώνεται σήμερα στις 2 μ.μ. και σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, προσφορές αναμένεται να καταθέσουν η Dubai Ports World, η Cosco Pacific και η Hutchison. Το ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στο αν θα κατέλθουν αυτόνομα ή με κοινοπραξίες, όπως έγινε στην περίπτωση του ΟΛΠ για τη Hutchison.

Η παραλαβή των δεσμευτικών προφορών θα γίνει σήμερα από τον ΟΛΘ, αλλά η αποσφράγισή τους θα ακολουθήσει αύριο, Πέμπτη, στην πρακτική που εφαρμόστηκε και στον ΟΛΠ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η 7μελής επιτροπή αξιολόγησης την οποία έχει συστήσει ο ΟΛΠ θα δώσει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας μια πρώτη εκτίμηση, χωρίς να αποκλείεται και η τελική γνωμοδότηση, για το ποιες από τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Σε αυτή τη φάση η επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ κ. Παν. Πετρουλής, εξετάζει τους φακέλους των υποψήφιων επενδυτών με βάση δύο κριτήρια:

Πρώτον, τον όγκο διακίνησης που έχουν οι υποψήφιοι και δεύτερον, τη χρηματοοικονομική επάρκειά τους.

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια αυτά η Cosco Pacific και η κοινοπραξία της Hutchison θα περάσουν στη δεύτερη φάση, κατά την οποία θα ανοίξουν οι οικονομικές και τεχνικές προσφορές που θα αξιολογηθούν για να αναδειχτεί ο παραχωρησιούχος μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v