Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προσφεύγει κατά Κομισιόν για λιγνίτη

Η ΔΕΗ κατέθεσε προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής της Ε.Ε. της 5ης/3/2008 [C (2008) 824] που αφορά στην παραχώρηση προς αυτή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λιγνίτη από το ελληνικό δημόσιο.

ΔΕΗ: Προσφεύγει κατά Κομισιόν για λιγνίτη
Σήμερα Τρίτη, 13/5/2008, η ΔΕΗ κατέθεσε στο Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής της Ε.Ε. της 5ης/3/2008 [C (2008) 824] που αφορά στην παραχώρηση προς αυτή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λιγνίτη από το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως με την απόφαση της στις 5/3/2008 η Κομισιόν επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο την αναδιανομή σε τρίτους δικαιωμάτων της ΔΕΗ σε ορυχεία λιγνίτη ή την κατανομή νέων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λιγνίτη σε ανταγωνιστές της Επιχείρησης, σε συνδυασμό με μεταβατικό μέτρο, βάσει του οποίου η τελευταία θα παρέχει υποχρεωτικά σε τρίτους ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής της από λιγνίτη.

Καλεί μάλιστα το ελληνικό δημόσιο να ενημερώσει εντός δύο μηνών από την απόφασή της για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει και να προβεί στην υιοθέτηση μέτρων εντός επιπλέον έξι μηνών.

Η διοίκηση της ΔΕΗ θεωρεί "εικαζόμενη παράβαση" όσα αναφέρονται στην απόφαση της Κομισιόν και προσφεύγει ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την ακύρωση αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v