Λαναράς: Υποτιμημένες (ακόμη) οι μετοχές μας

Υποτιμημένες -παρά το ράλι των τελευταίων μηνών- θεωρεί τις μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ ο Θωμάς Λαναράς. Τι δήλωσε στη Γ.Σ. της Κλωνατέξ για την αγορά, τον τραπεζικό δανεισμό, την αξία των ΝΑΟΥΚ, τη Fanco και τη Γιαννούσης, αλλά και για τη ναυτιλιακή εταιρία.

Λαναράς: Υποτιμημένες (ακόμη) οι μετοχές μας
Υποτιμημένες -παρά το ράλι των τελευταίων μηνών- θεωρεί τις μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ ο Θωμάς Λαναράς, όπως δήλωσε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κλωνατέξ.

Ο κ. Λαναράς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η λογιστική αξία της εταιρίας Κλωστήρια Ναούσης είναι 300 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι μόνον 80 εκατ. ευρώ.

Τόνισε ακόμη ότι η αγορά είναι γενικά υποτιμημένη και αυτό επηρεάζει και τις μετοχές του ομίλου.

Αναφερόμενος στον τραπεζικό δανεισμό, ο κ. Λαναράς δήλωσε ότι έχουν ήδη δοθεί για την αποπληρωμή δανείων 30 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως πρόσθεσε, προγραμματίζεται η διάθεση άλλων 20 εκατ. ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού τραπεζικού δανεισμού κατά 20%.

Ο πρόεδρος του ομίλου ανέφερε πως το φινιριστήριο της Γιαννούσης θα αγοραστεί από την εταιρία Φάνκο μέσω της μεθόδου sale & lease back στο ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία θα μπορέσει να επεκταθεί σε κάθετες αγορές μέχρι το τελικό ένδυμα.

Η αναδιοργάνωση του ομίλου συνεχίζεται, όπως είπε ο κ. Λαναράς, ενώ τόνισε ότι θα τελειώσει στα τέλη του έτους, όπου θα διευρυνθεί η συνεργασία με την Benneton αλλά και με μικρότερες φίρμες.

Ο κ. Λαναράς αναφέρθηκε, τέλος, σε παλαιότερη πρόθεσή του να πουλήσει την εταιρία Targa Finance, η οποία είναι ιδιοκτήτης ενός πλοίου, θεωρεί, όμως, πλέον, ότι η αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που του προσφέρεται για αγορά, οπότε προτίθεται να το κρατήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v