Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξετάζει νομικά μέσα για σύμβαση με ΑτΕ

Το ΔΣ της ΔΕΗ σχετικά με την τροποποίηση των αδειών παραγωγής της ΑτΕ,  αποφάσισε να μελετηθεί η ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών μη αποκλειομένων των ένδικων μέσων.

ΔΕΗ: Εξετάζει νομικά μέσα για σύμβαση με ΑτΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, 13/5/08, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση των Γενικών Διευθύνσεων Παραγωγής και Εμπορίας, σχετικά με την «τροποποίηση των αδειών παραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε.», και τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποφάσισε τα εξής:

«Να μελετηθεί η ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών (μη αποκλειομένων των ένδικων μέσων) για:

(α) την παρακολούθηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχομένων εξελίξεων που είναι πιθανόν να δημιουργήσουν στρεβλώσεις στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και αρνητικά αποτελέσματα στη ΔΕΗ, λόγω του τρόπου λειτουργίας του Σταθμού συμπαραγωγής και των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας της Αλουμίνιον Α.Ε. από τη ΔΕΗ.

(β) την αμφισβήτηση της συμβατότητας των διατάξεων με τις οποίες επιβάλλονται υποχρεώσεις προμηθευτή «τελευταίου καταφυγίου» (supplier of last resort) στη ΔΕΗ σε σχέση με τις ιεραρχικά υπερκείμενες διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3 της Οδηγίας 2003/54/ΕΚ, ιδιαίτερα προκειμένου περί πελατών που έχουν ευχερή εναλλακτική λύση προμήθειας».

Παράγοντες της αγοράς από τους οποίους ζητήθηκε η ερμηνεία της παραγράφου β' της απόφασης του ΔΣ της ΔΕΗ, σχολίαζαν ότι η απόφαση αυτή συνεπάγεται τη διακοπή της απροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ προς το Αλουμίνιο.
 
Σημειώνεται ωστόσο ότι η μονάδα του Αγίου Νικολάου ανήκει πλεόν κατά 50% στην Endesa Hellas και κατά 50% στον όμιλο Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v