Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επόμενο δεκαήμερο οι ανακοινώσεις για ΤτΕ

Στο επόμενο δεκαήμερο οι ανακοινώσεις για τον επικεφαλής της ΤτΕ. Λήγει η θητεία Παλαιοκρασσά ως υποδιοικητή. Αίσθηση από την κίνηση του κ. Ν. Γκαργκάνα να αυτοαναγορευθεί "επίτιμος".    

  • του Γιώργου Μαντέλα
Στο επόμενο δεκαήμερο οι ανακοινώσεις για ΤτΕ
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν, τελικώς, οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την "αλλαγή φρουράς" στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
 
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το euro2day.gr, θα ανακοινωθούν η αποχώρηση του κ. Γκαργκάνα (την οποία άλλωστε έχει ο ίδιος προαναγγείλει, μετά την τελευταία επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου), η διαδοχή του από τον κ. Γ. Προβόπουλο, καθώς και η αντικατάσταση ενός εκ των δύο σημερινών υποδιοικητών της τράπεζας.

Θα πρόκειται για τον κ. Παλαιοκρασσά, η θητεία του οποίου λήγει. Αντιθέτως, για έναν ακόμα χρόνο θα παραμείνει στη θέση του ο έτερος των υποδιοικητών, και συγκεκριμένα ο κ. Θωμόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει σε δώδεκα μήνες.

Σύμφωνα με το "χρονολόγιο των εξελίξεων", η τοποθέτηση της νέας διοίκησης στο μέγαρο της οδού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου, δηλαδή σε περίπου έναν μήνα από σήμερα.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει από χθες η απόφαση του κ. Γκαργκάνα να αναγορεύσει τον εαυτό του επίτιμο διοικητή της ΤτΕ. Επρόκειτο για μια απόφαση την οποία αγνοούσε και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε πλήθος σχόλια, λόγω του... ασυνήθιστου χαρακτήρα της. Συνήθως, τους επιτίμους τους αναγορεύουν οι διάδοχοί τους, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους και δεν... υπάρχει αυτοαναγόρευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v