Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Κέρδισε συμβόλαιο στο Οχάιο των ΗΠΑ

Συμβόλαιο εκτιμώμενης αξίας 170 εκατ. δολ. κέρδισε η Intralot στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία επικαλείται στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Intralot: Κέρδισε συμβόλαιο στο Οχάιο των ΗΠΑ
Συμβόλαιο εκτιμώμενης αξίας 170 εκατ. δολ. κέρδισε η Intralot στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία επικαλείται στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Το συμβόλαιο έχει διετή ισχύ και μπορεί να ανανεωθεί για δέκα ακόμη χρόνια. Η Marfin χαρακτηρίζει θετικά τα νέα για την Intralot.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η θυγατρική της, Intralot Inc., επιλέχθηκε από τη Λοταρία του Οχάιο ως ο προτιμητέος ανάδοχος για τη διαχείριση λειτουργίας των συστημάτων της Λοταρίας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2009, κατόπιν ενός μονοετούς συμβολαίου μετάβασης στο νέο σύστημα που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2008.

H αρχική διάρκεια του συμβολαίου θα είναι διετής, με δυνατότητα τεσσάρων επιπλέον ανανεώσεων διάρκειας 2 ετών (ο προϋπολογισμός της Λοταρίας εγκρίνεται κάθε δύο έτη από την Πολιτεία και ως εκ τούτου τα συμβόλαια δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα δύο χρόνια).

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο περιλαμβάνει αρχικά την παροχή 8.800 νέων τερματικών (καθώς και των σχετικών περιφερειακών τους), τα οποία θα εξοπλίσουν τα σημεία πώλησης, και 2.000 τερματικών αυτοεξυπηρέτησης, που θα χρησιμοποιούνται κατευθείαν από τους ίδιους τους παίκτες. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η Λοταρία του Οχάιο θα έχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ των παρακάτω τερματικών: του CORONIS HEE, του βραβευμένου τερματικού microLOT και του τερματικού νέας γενιάς της Intralot, Iris, που κέρδισε το δεύτερο βραβείο ως "προϊόν της χρονιάς" στο πρόσφατο συνέδριο του PGRI (το πρώτο βραβείο απέσπασε άλλο προϊόν της Intralot).

Όπως επισημαίνεται, το συμβόλαιο με τη Λοταρία του Οχάιο είναι το έκτο που κερδίζει η Intralot στις ΗΠΑ, έπειτα από τα συμβόλαια με τις Λοταρίες της Νεμπράσκας, της Μοντάνας, του Αϊντάχο, του Νέου Μεξικού και της Νότιας Καρολίνας. Μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους η εταιρία έχει κερδίσει τρία νέα συμβόλαια στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά των ΗΠΑ.

Ακόμη, από την εταιρία τονίζεται ότι με αυτό το συμβόλαιο η Intralot εισέρχεται σε μία από τις σημαντικότερες αγορές των ΗΠΑ, με πληθυσμό περίπου 11,5 εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με το La Fleur's World Lottery Almanac, η Λοταρία του Οχάιο κατατάσσεται 10η στις ΗΠΑ βάσει των συνολικών πωλήσεων του 2007, που ανήλθαν σε 2,258 δισ. δολ. και 6η στις ΗΠΑ σε πωλήσεις αριθμοπαιχνιδιών, ενώ κατατάσσεται 26η σε συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως. Ο τζίρος της Λοταρίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια με την έναρξη του ΚΙΝΟ.

Η Επιτροπή της Λοταρίας του Οχάιο συστάθηκε τον Μάιο του 1973. Σήμερα προσφέρει στους πελάτες της μία ευρεία γκάμα στιγμιαίων λαχείων και online παιχνιδιών σε περίπου 8.500 αδειοδοτημένα πρακτορεία σε όλη την Πολιτεία. Το 2005 η Λοταρία του Οχάιο ανέλαβε τη διαχείριση και επίβλεψη της άδειας του παιχνιδιού Bingo για κοινωφελείς σκοπούς. Από το 1974 η Λοταρία έχει διαθέσει περισσότερα από 15 δισ. δολ. στη δημόσια εκπαίδευση. Ετησίως, η Λοταρία του Οχάιο παρέχει περίπου το 4% των πόρων που απαιτούνται για τη δημόσια εκπαίδευση - προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν η τοπική, η πολιτειακή και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο διευθυντής της Λοταρίας του Οχάιο, ο κ. Michael A. Dolan, δήλωσε: "Διαπραγματευτήκαμε ένα από τα καλύτερα συμβόλαια τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, όσον αφορά τόσο στην ποιότητα της παρεχόμενης τεχνολογίας όσο και στην αποτελεσματική διαχείριση του κόστους. Υπήρξαμε ιδιαίτερα τυχεροί καθώς και οι τρεις μεγάλοι προμηθευτές του κλάδου διαγωνίστηκαν για να συνεργαστούν μαζί μας. Η ανεξάρτητη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία οδήγησε σε εξοικονόμηση πόρων για την Πολιτεία μας που αναμένεται να ανέλθουν σε 200 εκατ. δολ. καθ' όλη τη διάρκεια του συμβολαίου, με βάση τα σημερινά επίπεδα πωλήσεων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πρωταρχικό μας στόχο: κέρδη για την εκπαίδευση".

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, είπε τα εξής: "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Intralot επελέγη ως ο προτιμητέος ανάδοχος για τη διαχείριση της Λοταρίας του Οχάιο. Η προσφορά μας κατατάχτηκε πρώτη ανάμεσα στις προσφορές των μεγαλύτερων προμηθευτών, επιβεβαιώνοντας την ηγέτιδα θέση μας στον κλάδο και συγκεκριμένα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ. Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε τα τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα μας και τη διεθνή μας εμπειρία προς όφελος της Λοταρίας του Οχάιο και να συνεισφέρουμε στην επίτευξη ακόμα υψηλότερης απόδοσης".

Επίσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot Inc., κ. Tom Little, σχολίασε: "Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι που η Λοταρία του Οχάιο μας επέλεξε ως τους επόμενους συνεργάτες της. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και ικανή να εργαστεί στενά με τον νέο της συνεργάτη και να σταθεί αρωγός στην κατάκτηση και την υπέρβαση τόσο των βραχυπρόθεσμων όσο και των μακροπρόθεσμων στόχων της Λοταρίας. Εκτιμούμε πολύ αυτήν την ευκαιρία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Λοταρία, ώστε να υλοποιήσουμε τις ασφαλείς και αποτελεσματικές μας λύσεις, οι οποίες θα ωφελήσουν τους πράκτορες, τους παίκτες, τη Λοταρία και όλους τους πολίτες του Οχάιο".

-- Τι μεταδίδει το Associated Press

Αλλαγή του ομίλου διαχείρισης της Ohio Lottery ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, με την Intralot να αντικαθιστά την G-Τech από την 1η Ιουλίου 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Σημειώνεται ότι η G-Τech διαχειριζόταν την λοταρία από το 1985, με αποτέλεσμα ο κ. Michael Dolan, επικεφαλής της Ohio Lottery, να δηλώνει χαρακτηριστικά για την αλλαγή ότι "πρόκειται για μία γλυκόπικρη απόφαση, δεδομένου ότι η G-Τech ήταν ένας πολύ καλός συνεργάτης".

Η νέα σύμβαση (με την Intralot) βοηθά τη λοταρία να αποταμιεύσει περί των 200 εκατ. δολαρίων, σε σχέση με τις δαπάνες της προηγούμενης, ενώ ο κ. Dolan πιστεύει ότι "εάν φροντίσουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας δεν θα υπάρξει η παραμικρή αρνητική επίδραση από την αλλαγή".

Βάσει της συμφωνίας, το 2ετές συμβόλαιο της Intralot μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον 10 έτη, ενώ η συνολική του αξία αποτιμάται στα 170 εκατ. δολάρια. Η σύμβαση θα εξεταστεί από το συμβούλιο της Πολιτείας στις 2 Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση.

Σημειώνεται ότι οι τρεις βασικοί διεκδικητές για την Ohio Lottery ήταν η Intralot, η G-Τech και η Scientific Games International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v