Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκές θέσεις για τον δ.σ. του ΟΠΑΠ

Στις 6 και 7/3/02 συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το Δ.Σ. της Ενωσης Ευρωπαϊκών Κρατικών Λοτταριών (European Lotteries), στην οποία εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικών Στοιχημάτων, καθώς και μέλος της Επιτροπής Legal Affairs, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κ. Κοσκινάς.

Ευρωπαϊκές θέσεις για τον δ.σ. του ΟΠΑΠ
Στις 6 και 7 Μαρτίου 2002 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης Ευρωπαϊκών Κρατικών Λοτταριών (European Lotteries) καθώς και η συνδιάσκεψη των γενικών διευθυντών.

Από την ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κ. Κοσκινάς, εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ενωσης από το Μάιο του 2001.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η κοινή δράση των Ευρωπαϊκών Λοτταριών στην κατεύθυνση της διασφάλισης του μονοπωλίου των τυχερών παιχνιδιών στις χώρες-μέλη και η άμεση συνεργασία για το σκοπό αυτό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. από κοινού με τους γενικούς διευθυντές των Κρατικών Λοτταριών ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την εξέλιξη των τυχερών παιχνιδιών από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακόμη, ψηφίστηκε ομόφωνα από τους γενικούς διευθυντές των Ευρωπαϊκών Λοτταριών και η Λευκή Βίβλος, στην οποία περιέχονται όλοι οι βασικοί στόχοι διατήρησης και εξασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

Στο τέλος των εργασιών της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Κ. Κοσκινάς, ορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικών Στοιχημάτων, που λειτουργεί στο πλαίσιο της European Lotteries (Sports Betting), καθώς και μέλος της Επιτροπής Legal Affairs, που αφορά στα θέματα νομικής προστασίας του κρατικού μονοπωλίου των Ευρωπαϊκών Λοτταριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v