Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθησυχάζει για ΟΤΕ ο κ. Χατζηδάκης

Καθησυχαστικός για τη μελλοντική παρουσία του ΟΤΕ στα ακριτικά νησιά μετά την παραχώρηση του μάνατζμεντ στους Γερμανούς και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Μεταφορών.

  • του Ηλία Ντράλλου
Καθησυχάζει για ΟΤΕ ο κ. Χατζηδάκης
Καθησυχαστικός για τη μελλοντική παρουσία του ΟΤΕ στα ακριτικά νησιά μετά την παραχώρηση του μάνατζμεντ στους Γερμανούς και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης από τη Χίο, όπου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μνήμη των Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει με τη συμφωνία αυτή ότι θα υπάρχουν σημαντικά δικαιώματα βέτο, τα οποία προφανώς θα σχετίζονται και με την εθνική ασφάλεια, και διαβεβαίωσε ότι μόνον κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε διότι ο ΟΤΕ θα γίνει πιο σύγχρονος και πιο φιλικός προς τους καταναλωτές.

Για το management ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία ισορροπημένη συμφωνία με βάση την οποία η καθημερινή διαχείριση θα είναι ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος όμως θα είναι και της δικής μας αποδοχής, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν σημαντικά δικαιώματα βέτο σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα».

Όσον αφορά στους εργαζομένους εξέφρασε την άποψη ότι θα βρεθούν σε καλύτερη θέση. «Ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι πολύ πιο ήσυχος για την εταιρία του, όταν μέτοχος είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός και όχι ένα fund όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η ελληνική εργασιακή νομοθεσία θα εξακολουθήσει να ισχύει. Για όλα τα κρίσιμα θέματα θα υπάρχει διαβούλευση ανάμεσα στο management και στην ελληνική κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v