Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Αλογοσκούφης: Πολύ κοντά η συμφωνία ΟΤΕ-DΤ

Την διαβεβαίωση ότι με τη συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και DT που βρίσκεται όπως είπε, πολύ κοντά στο τέλος της, διασφαλίζονται πλήρως τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Γ. Αλογοσκούφης: Πολύ κοντά η συμφωνία ΟΤΕ-DΤ
Την διαβεβαίωση ότι με τη συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και DΕUTSCHE TELEKOM που βρίσκεται όπως είπε, πολύ κοντά στο τέλος της, διασφαλίζονται πλήρως όλα τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού δημοσίου, που σε καμιά περίπτωση δεν θα πέσει η συμμετοχή του σε χαμηλά ποσοστά, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, που έκανε λόγο «για ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημα», όπως το χαρακτήρισε του ΟΤΕ, ο κ Αλογοσκούφης, επεσήμανε ότι η συμφωνία αυτή, που θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν εγκριθεί από τη Βουλή, ισχύει στο διηνεκές και ακυρώνεται μόνο στη περίπτωση που άλλη κυβέρνηση ρίξει το ποσοστό του δημοσίου κάτω από το 5%.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική στρατηγικής συμμαχίας με κατάλληλο μάνατζμεντ, με στόχο τη διασφάλιση του μέλλοντος και την ανάπτυξη του ΟΤΕ, προς το συμφέρον των καταναλωτών, και με χαμηλές τιμές.

«Με τη συμφωνία στην οποία προχωρούμε αποφεύγεται ο κίνδυνος που υπήρχε να χάσει το δημόσιο τον έλεγχο. Με τις συζητήσεις που γίνονται και έχουν προχωρήσει αρκετά, θα διασφαλίσουμε όλα τα στρατηγικά συμφέροντα και της χώρας και του ελληνικού δημοσίου που θα έχει το τελευταίο λόγο», σημείωσε ο κ Αλογοσκούφης προσθέτοντας ότι στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων ισχύει η ελληνική εργατική νομοθεσία.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, σχολιάζοντας ο υπουργός Οικονομίας, τις προτάσεις από την αντιπολίτευση να ανακτήσει σταδιακά το δημόσιο το 51% του ΟΤΕ, έκανε λόγο για «τριτοκοσμικούς υπολογισμούς» αφού όπως είπε αυτό σημαίνει κόστος της τάξεως των 2 δις 300 ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και σε καμιά περίπτωση η συμφωνία δεν θα ενεργοποιηθεί αν δεν περάσει προς έγκριση από τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v