Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: "Προσωρινή έγκριση" από ΕΕΤΤ για All in One

Τη χορήγηση προσωρινής έγκρισης για «πιλοτική εφαρμογή» υπό συγκεκριμένους όρους του πακέτου « Αll- in- One» της ΟΤΕ ΑΕ, που συνδυάζει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.

ΟΤΕ: Προσωρινή έγκριση από ΕΕΤΤ για All in One
Τη χορήγηση προσωρινής έγκρισης για «πιλοτική εφαρμογή» υπό συγκεκριμένους όρους του πακέτου « Αll- in- One» της ΟΤΕ ΑΕ, που συνδυάζει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.

Η ΕΕΤΤ προέβη στην εξέταση του πακέτου «Αll in One» της ΟΤΕ ΑΕ, βασιζόμενη στις μέχρι σήμερα πληροφορίες και τα στοιχεία του ΟΤΕ, τα οποία σε ορισμένα σημεία διακρίνονται από ασάφεια. Παρά ταύτα, η ΕΕΤΤ προσπάθησε να διερευνήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης αντι-ανταγωνιστικών συμπεριφορών καθώς και τη δυνατότητα επανάληψης των όρων του πακέτου από τους λοιπούς παρόχους.

Από την εξέταση της ΕΕΤΤ και λαμβάνοντας υπόψη τα παρεχόμενα από τον ΟΤΕ στοιχεία- βάσει του ποσοστού της έκπτωσης του 15% επί της τιμής του παγίου της κινητής τηλεφωνίας για την εκτιμούμενη ετήσια πελατειακή βάση του πακέτου, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΤΕ Α.Ε, θα ανέρθει στις 69,4 χιλιάδες οικιακούς- δεν προέκυψε βάσιμη ένδειξη ότι υφίσταται η ύπαρξη κάποιας αντι-ανταγωνιστικής πρακτικής.

Το γεγονός όμως ότι τα στοιχεία που έχει παράσχει ο ΟΤΕ δεν επιτρέπουν την προσήκουσα οριστική εξέταση του εν λόγω πακέτου και δεν οδηγούν επίσης στον σχηματισμό πλήρους πεποίθησης και ασφαλών συμπερασμάτων, δεν καθιστά δυνατή τη χορήγηση οριστικής «ex ante» έγκρισης του εξετασθέντος πακέτου, παρά μόνο τη χορήγηση προσωρινής έγκρισης για «πιλοτική εφαρμογή» του, υπό συγκεκριμένους όρους.

Οι όροι αυτοί αφορούν στην εφαρμογή του ποσοστού έκπτωσης 15% επί της τιμής του μηνιαίου παγίου της κινητής τηλεφωνίας καθώς και στην περιορισμένη χρονική διάρκεια της εφαρμογής αυτού και στην περιορισμένου αριθμού πελατειακή βάση. Ειδικότερα, η ΟΤΕ Α.Ε δεν επιτρέπεται να προχωρήσει:

α) σε αύξηση του ποσοστού έκπτωσης πλέον του ποσοστού του 15% επί της τιμής του μηνιαίου παγίου της κινητής τηλεφωνίας,

β) σε επιπλέον μειώσεις τιμών στις υπόλοιπες υπηρεσίες του «συνδυασμένου» πακέτου αποκλειστικά για τους πελάτες του πακέτου «All in one», και

γ) σε προσφορές περιορισμένης χρονικής διάρκειας ή άλλες εκπτώσεις, αποκλειστικά για τους πελάτες του πακέτου «All in one».

Η παρούσα έγκριση του πακέτου «All in one» παρέχεται για το χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) μηνών και για την εκτιμούμενη πελατειακή βάση που έχει δοθεί από την εταιρεία «ΟΤΕ Α.Ε», η οποία θα προσαρμοστεί στο χρονικό διάστημα της έγκρισης, δηλαδή θα ανέρχεται περίπου στον αριθμό των 23,5 χιλιάδων πελατών.

Μετά την πάροδο των τεσσάρων αυτών μηνών ή τη συμπλήρωση των 23,5 χιλιάδων πελατών, οπότε και παύει η ισχύς της έγκρισης, η ΕΕΤΤ επιφυλάσσεται να επανεξετάσει το συγκεκριμένο «συνδυασμένο» πακέτο, βάσει των σχετικών προσκομιζόμενων στοιχείων-πληροφοριών της εταιρείας, λόγω της πιλοτικής εφαρμογής του στην Ελληνική Αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v