Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να υποχρεωθεί το ελληνικό δημόσιο να απέχει από την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών του ΟΤΕ προχωράει αύριο στο πρωτοδικείο Αθηνών η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει η ΟΜΕ-ΟΤΕ
Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να υποχρεωθεί το ελληνικό δημόσιο να απέχει από την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών του ΟΤΕ μέχρις ότου λάβει χώρα κατά τον προσήκοντα τρόπο η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης των εργαζομένων στον Οργανισμό, προχωράει αύριο στο πρωτοδικείο Αθηνών η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων έχει δώσει εντολή στο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας να συντάξει το σχετικό κείμενο ασφαλιστικών μέτρων και προγραμματίζει να το καταθέσει αύριο το πρωί, ώστε να μπλοκάρει την επικείμενη συμφωνία.

Ήδη, με εξώδικη δήλωση που έστειλε προς δυο ημερών στη διοίκηση του Οργανισμού και στον Υπουργό Οικονομίας ζητούσε να της χορηγηθούν εγγράφως, έως και χθες, εμπεριστατωμένες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που της παρέχει το ΠΔ 240/2006, το οποίο μεταφέρει την οδηγία 2002/14/ΕΚ για τη θέσπιση γενικού πλαισίου για την ενημέρωση και τη διαβούλευση των εργαζομένων.

Μετά όμως τη σημερινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξήλθαν δυσαρεστημένοι για το περιεχόμενο της ενημέρωσης που έλαβαν από την κυβέρνηση, κυρίως όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματά τους και αποφάσισαν να αιτηθούν τη δικαστική συνδρομή, ώστε να λάβουν όλες τις ζητούμενες απαντήσεις εγγράφως.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ είναι αντίθετα στην συμφωνία, καθώς φοβούνται ότι η Deutsche Telekom θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας καθώς και προνομίων.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση όλων των νομικών διατάξεων που προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις και δη εκείνων που αναφέρουν ότι «η από μέρους του εργοδότη άρνηση συμμόρφωσης στο ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v