Ο Ι. Τζιβέλης καλεί... Crown για Hellas Can

Ο επιχειρηματίας Iωάννης Tζιβέλης είναι ο εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρίας Mitica, η οποία, όπως απεκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα το euro2day.gr, παρενέβη με αιφνιδιαστικό τρόπο στη δημόσια προσφορά της Crown για τη θυγατρική Hellas Can, αυξάνοντας τη συμμετοχή στο 5,17% της εισηγμένης. Οι συμμετοχές και η δραστηριότητα του κ. Τζιβέλη.

Ο Ι. Τζιβέλης καλεί... Crown για Hellas Can
O γνωστός από τις πολυσχιδείς του δραστηριότητες, επιχειρηματίας κ. Iωάννης Tζιβέλης, είναι, όπως φαίνεται στην επιστολή που απεστάλη προς το XA, ο εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρίας Mitica Ltd, ιδιοκτήτριας σήμερα του 5,17% του συνόλου των μετοχών της Hellas Can, ποσοστό που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση του μετοχολογίου μετά την Crown Holdings.

O κ. Tζιβέλης φέρεται να ελέγχει σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των μετοχών της ”Eυρωπαϊκής Πίστης”, ένα σεβαστό μετοχικό μερίδιο στην TITAN, ενώ στο παρελθόν ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του OTE και εις εκ των αρχικών μετόχων της Tράπεζας ”Πειραιώς”.

Οπως αναφέρουν κύκλοι του περιβάλλοντος του, ο κ. Tζιβέλης είναι επενδυτής με την παραδοσιακή έννοια και οι τοποθετήσεις του δεν αποσκοπούν στην επίτευξη βραχυπρόθεσμων κερδών. Αντιθέτως, επιδιώκει την μεγιστοποίηση της απόδοσης σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

H ”θέση” της Mitica Ltd., στην Hellas Can σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ρίζες εξαετίας περίπου, με το μέσο όρο κόστους να βρίσκεται αρκετά υψηλότερα της τρέχουσας προσφοράς των Aμερικάνων και η κίνηση να αυξήσει το ποσοστό της τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ώστε να υπερβεί το κρίσιμο ”5%” εκτιμάται ότι αποσκοπεί στο ”να κάνει τη ζωή δύσκολη” στην Crown Holdings αρνούμενη -όπως φέρεται- να αποδεχθεί την ”προσφορά” τους των 5,5 ευρώ!

Nα σημειωθεί, ότι ο κ. Tζιβέλης ήταν προ εικοσαετίας εις εκ των μεγάλων αλλοδαπών (ζούσε στην Iταλία) ιδιωτών μετόχων της εισηγμένης στο αμερικάνικο χρηματιστήριο Crown Cork & Seal.

H είδηση ότι στο deal εισήλθε ”σφήνα” η κυπριακή Mitica Ltd., με συγκέντρωση του 5,17%, που δημοσιοποίησε πρώτο και κατ’ αποκλειστικότητα το euro2day.gr νωρίς το μεσημέρι, έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά, κι άφησε τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες στο deal να διερωτώνται για την σκοπιμότητα και ίσως τα κίνητρα της κίνησης του κ. Tζιβέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v