Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Εντολή για σύναψη συμφωνίας από διυπουργική

Εντολή για τη σύναψη τελικής συμφωνίας μετόχων η οποία θα τεθεί προς έγκριση σε νεώτερη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, έδωσε στους συμβούλους η Επιτροπή.

  • της Ελενας Λάσκαρη
ΟΤΕ: Εντολή για σύναψη συμφωνίας από διυπουργική
Εντολή για τη σύναψη τελικής συμφωνίας μετόχων η οποία θα τεθεί προς έγκριση σε νεώτερη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, έδωσε στους συμβούλους η Επιτροπή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας έλεγε μετά τη σύσκεψη «εγκρίναμε τους όρους που έχουν ήδη συμφωνηθεί».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ) στην οποία μετείχαν οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκη ενημερώθηκε από τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους του Ελληνικού Δημοσίου για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ και αποφάσισε τα εξής:

Πρώτον, ενέκρινε τους όρους που έχουν συμφωνηθεί έως σήμερα. Δεύτερον, εξουσιοδότησε τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους να προχωρήσουν στη συνέχιση των συζητήσεων για τη σύναψη τελικού σχεδίου συμφωνίας μετόχων, το οποίο θα εξετασθεί σε νεότερη συνεδρίαση της ΔΕΑ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συμφωνία θα τελεί υπό την αίρεση έγκρισής της από τη Βουλή και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Deutsche Telekom.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Rene Obermann, δήλωσε ότι καμιά συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται με την ελληνική κυβέρνηση για την απόκτηση του management του ΟΤΕ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το management του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός όμιλος έχει ήδη συμφωνήσει να αποκτήσει το ποσοστό περίπου 20% που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ, στην τιμή των 26 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σχεδιάζει να αποκτήσει ένα επιπλέον ποσοστό 3% από το ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο, διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει την προσφορά της στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v