Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Δέκα νέα έργα 6,5 εκατ. για το Δημόσιο

Δέκα νέες υλοποιήσεις έργων πληροφορικής για φορείς του Δημοσίου, (οργανισμούς μεταφορών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια) ανέλαβε η Profile στους πρώτους μήνες του 2008, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 εκατ.

Profile: Δέκα νέα έργα 6,5 εκατ. για το Δημόσιο
Δέκα νέες υλοποιήσεις έργων πληροφορικής για φορείς του Δημοσίου τομέα, (όπως οργανισμούς μεταφορών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια κ.ά) ανέλαβε η Profile στους πρώτους μήνες του 2008, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον τομέα των επιβατικών μεταφορών του Δημοσίου, εντός του 2008 ανατέθηκαν έργα που αφορούν ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για μεγάλους οργανισμούς όπως το ΤΡΑΜ και η ΕΘΕΛ (δύο έργα για Maintenance & ERP).

Τα συστήματα για τον συγκεκριμένο τομέα επιτρέπουν πλήρη διαχείριση του στόλου, καθώς και οργάνωση της εσωτερικής λειτουργίας των οργανισμών, με σκοπό την πλήρη αυτοματοποίηση των απαιτούμενων λειτουργιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε ευρώ 4,5 εκατ.

Ως προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Profile θα υλοποιήσει online εφαρμογές (portals) για την πλήρη διαχείριση και ενημέρωση των πολιτών μέσω ιστοσελίδων, σε περισσότερους από 5 φορείς της Ελλάδoς. Πρόκειται για ολοκληρωμένες προσεγγίσεις με μελέτη και υλοποίηση διαχείρισης περιεχομένου αλλά και Online συναλλαγών, όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς και με εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη των φορέων. Ενδεικτικά, αναφέρονται η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος), οι Δήμοι Μυτιλήνης και Νικαίας, τα επιμελητήρια Βόλου και Κοζάνης. Το αθροιστικό ύψος προϋπολογισμού των συγκεκριμένων έργων ξεπερνά το ευρώ 1,5 εκατ.

Επιπλέον, η Profile θα υλοποιήσει έργο για το Υπουργείο Πολιτισμού - Διεύθυνση Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων για την ψηφιοποίηση δεδομένων, την ανάπτυξη δικτυακής GIS εφαρμογής και σχετικού δίγλωσσου DVD-ROM για την Πολιτισμική Εγνατία. Τόσο ο δια-δικτυακός τόπος όσο και η πολυ-μεσική εφαρμογή σκοπεύουν να ψηφιοποιήσουν ένα σημαντικό τμήμα πολιτιστικού αποθέματος του βορειοελλαδικού χώρου και συγχρόνως να λειτουργήσουν ως εργαλεία ανάδειξης, για τον παγκόσμιο πολίτη. Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ευρώ 0.5 εκατ.

Όπως επισημαίνεται, στηριζόμενη στην συσσωρευμένη εμπειρία της σε έργα του δημοσίου τομέα, η Profile συνεχίζει την στρατηγική ανάπτυξης της σε κάθετους τομείς προστιθέμενης αξίας, προσφέροντας εξειδικευμένες εφαρμογές για την κάλυψη απαιτήσεων σε λύσεις e-Government (portals), εφαρμογές συνδυασμένων μεταφορών και συστήματα οικονομικής διαχείρισης, με βάση τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες πληροφορικής.

Τονίζεται, ότι οι υλοποιήσεις βασίζονται σε λύσεις της Profile όπως είναι οι πλατφόρμες BeCommerce/BeContent, η εφαρμογή NOUS CRM & Operations αλλά και σε λύσεις συνεργαζόμενων εταιρειών όπως της ΤΜΑ, για Maintenance Management λύσεις, της EXPAND για βελτιστοποίηση δικτύων αλλά και των λύσεων που παρέχουν κορυφαίες εταιρείες όπως η ORACLE, η Microsoft, η Hewlett Packard κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v