Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Ολοκλήρωση έργου

Τα συστήματα αλουμινίου Alumil προτιμήθηκαν αποκλειστικά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στη δεύτερη φάση της κατασκευής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Κατασκευαστής είναι η κοινοπραξία "Τέρνα - Παντεχνική".

Alumil: Ολοκλήρωση έργου
Τα συστήματα αλουμινίου Alumil προτιμήθηκαν αποκλειστικά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της Alumil ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ολοκλήρωση ενός ακόμη έργου. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη φάση της κατασκευής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού - μέσω διαγωνισμού - προτιμήθηκαν αποκλειστικά τα συστήματα αλουμινίου Alumil. Κατασκευαστής είναι η κοινοπραξία "ΤΕΡΝΑ - ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ".

Όπως επισημαίνεται, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κτήριο, από αρχιτεκτονικής, μηχανικής και λειτουργικής προσέγγισης, δεδομένων των καινοτομιών που εφαρμόζει σε θέματα σχεδιασμού, εξοικονόμησης ενέργειας και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι αρχιτέκτονες του έργου θέλησαν να καλύψουν τη νότια όψη κάνοντας χρήση έγχρωμων (γαλακτερών) υαλοπινάκων.
 
Ο φλοιός του κτηρίου είναι υβριδικός και αποτελείται από δύο υαλοπετάσματα, με το διάκενο στο οποίο υπάρχει αέρας εξωτερικός, να ελέγχεται με αυτοματισμούς, για βέλτιστη εκμετάλλευση της εξωτερικής και εσωτερικής ενέργειας.

Σημειώνεται, ότι για την ανάρτηση της εν λόγω κατασκευής χρησιμοποιήθηκε το νέο πιστοποιημένο σύστημα M50 Energy το οποίο φέρει εγγυημένα τις λύσεις για απόλυτη στεγάνωση και θερμομόνωση. Τα παράθυρα της οροφής είναι της θερμομονωτικής σειράς Μ10800 Alutherm Skylight και τα συστήματα σκίασης της σειράς M5600 Shading. Οι συνεργάτες της Alumil που συμμετείχαν στο έργο είναι οι εταιρείες "ΠΡΟΑΛΟΥΜΙΝ" (υαλοπετάσματα, παράθυρα οροφής) και "VALE" (συστήματα σκίασης).

Η σύνδεση του υφιστάμενου με το νέο κτήριο αποτέλεσε μία ξεχωριστή πρόκληση: κατασκευάστηκαν υαλοπετάσματα με υαλοπίνακες τοποθετημένους υπό αρνητική κλίση και μεγάλων διαστάσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει χρήση συστήματος ανάρτησης ικανού να σηκώσει τα εν λόγω φορτία. Σε συνεργασία με τον υπεργολάβο των αλουμινίων και τζαμιών "ΠΡΟΑΛΟΥΜΙΝ", η Alumil προέβη στην ανάπτυξη καινοτόμων διατομών προφίλ-κολώνα και σφικτήρα ικανών να καλύψουν τις υψηλότερες απαιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v