Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

METKA: Μέρισμα 0,16 ευρώ, αυξημένο κατά 60%

Μέρισμα 0,16 ευρώ θα διανείμει η εταιρια ΜΕΤΚΑ και η αποκοπή του θα γίνει αύριο 26/6. Επίσης το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ ”κυνηγά” άλλα τρία έργα 400 εκατ. ευρώ.

METKA: Μέρισμα 0,16 ευρώ, αυξημένο κατά 60%
Τη διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η γενική συνέλευση της εταιρίας ΜΕΤΚΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 60% σε σχέση με αυτό που διένειμε η εταιρία κατά την περσινή χρήση, το οποίο ανερχόταν στα 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί αύριο 26/6, ενώ η διανομή του, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση, θα γίνει εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, κ. Ευ. Μυτιληναίο, η απόφαση για διανομή υψηλού μερίσματος αντανακλά αφενός την υψηλή κερδοφορία και αφετέρου την υψηλή ρευστότητα της εταιρίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤΚΑ, κ. Ι. Μυτιληναίος, με βάση την τρέχουσα κατάσταση της εταιρίας στο τέλος του έτους η εταιρία αναμένεται να έχει ρευστότητα ύψους 30 εκατ. ευρώ, εφόσον όμως δεν αναλάβει νέα έργα που θα απορροφήσουν ρευστότητα.

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ για την τρέχουσα χρήση τα αποτελέσματά της αναμένεται να είναι υψηλότερα σε σχέση με το 2002.

Εκτός των έργων που έχει αναλάβει και εκτελεί, η εταιρία διεκδικεί και άλλα τρία έργα, τα οποία εάν τα αναλάβει το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της θα αυξηθεί κατά 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα έργα του σταθμού της ΔΕΗ στο Λαύριο, του σταθμό της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο και στα Φίλτρα του Αγ. Δημητρίου.

Π. Μπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v