Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Μικρή αλλαγή στα σχέδια για την ΑΜΚ

Της τάξης των 600 εκατ. ευρώ ενδέχεται να είναι τελικά η αύξηση κεφαλαίου που ετοιμάζει η Εθνική, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χωρίς να αποκλείεται και δεύτερη ΑΜΚ.

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΕΤΕ: Μικρή αλλαγή στα σχέδια για την ΑΜΚ
Μια μικρή διαφοροποίηση φαίνεται ότι δρομολογείται στην Εθνική αναφορικά με την πρόθεση της να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών και παραίτηση των παλιών μετόχων.

Πρόκειται, ουσιαστικά για μια υβριδική ομολογία, για την οποία οι αρχικές σκέψεις που γίνονταν ήταν να είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, που έρχονται από την οδό Αιόλου αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση, αν κι όποτε γίνει, θα είναι από πλευράς κεφαλαίων που θα αντληθούν, της τάξης των περίπου 600 εκατ ευρώ.

Τουλάχιστον, σε πρώτη φάση. Γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη, εν ευθέτω χρόνω, προκειμένου να καλυφθεί το όριο του 1 δισ., εφόσον, βεβαίως, κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Σε ότι αφορά στον χρόνο που θα εξελιχθεί η πρώτη φάση της έκδοσης, "δεν θα είναι αύριο το πρωί", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από αρμόδιο στέλεχος της Εθνικής στο Euro2day.gr πριν από λίγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v