Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κόντρες” ΔΕΗ - ΥΠΑΝ για τιμολόγια

Ως εστία αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΔΕΗ εμφανίζεται το αίτημα της τελευταίας για αύξηση των τιμολογίων κατά 4% από 1/7. Παράγοντες του ΥΠΑΝ διαβεβαιώνουν πως η αύξηση δεν πρόκειται να είναι πάνω από τον πληθωρισμό.

”Κόντρες” ΔΕΗ - ΥΠΑΝ για τιμολόγια
Θόρυβος έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις ”καθιερωμένες” πλέον αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Και ενώ είναι γνωστό (και δέσμευση της κυβέρνησης) ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού θα αναπροσαρμόζονται ετησίως με βάση τον πληθωρισμό, το αίτημα της ΔΕΗ για αυξήσεις 4% από 1ης Ιουλίου προβάλλει ως στοιχείο αντιπαράθεσης του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΔΕΗ.

Παράγοντες του πρώτου αναφέρουν ότι η αύξηση δεν θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό. Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της ΔΕΗ διατυπώνεται η απορία για το πώς το θέμα παίρνει ”τέτοιες διαστάσεις”, αφού όπως σημειώνεται, ”η ΔΕΗ απλώς αιτείται και ο υπουργός αποφασίζει”.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι η ΔΕΗ είχε ζητήσει αύξηση των τιμολογίων κατά 4%, και τελικώς μετά από διαβουλεύσεις εγκρίθηκε αύξηση ύψους 3,85%.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης είναι πιθανόν να βρεθεί πολύ κοντά στο ποσοστό που έχει ζητήσει η ΔΕΗ, αν θυμηθούμε ότι ο πληθωρισμός για το 2002 έκλεισε στο 3,6% και τον περασμένο Μάιο στο 3,8%.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v