Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Tι είπε σε αναλυτές για spreads, ρευστότητα

Δεν αναθεωρεί αρνητικά τους οικονομικούς στόχους του 2008 η Eurobank αν και η διοίκησή της παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες είναι δυσκολότερες έναντι των αρχικών προβλέψεων, όπως ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη.

EFG: Tι είπε σε αναλυτές για spreads, ρευστότητα
Δεν αναθεωρεί αρνητικά τους οικονομικούς στόχους του 2008 η Eurobank αν και η διοίκησή της παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες είναι δυσκολότερες έναντι των αρχικών προβλέψεων, όπως ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' τριμήνου.

Οι συνθήκες στις αγορές έχουν οδηγήσει σε μείωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου της τράπεζας στο 3,22% από 3,28% στα τέλη του 2007.

Η διοίκηση της Eurobank τόνισε ότι το τελευταίο εξάμηνο οι καταθέσεις έχουν ενισχυθεί κατά 6,75 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις έχουν αυξηθεί κατά 7 δισ. ευρώ και υπάρχει ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας σημείωσε ότι καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησής της στα τελευταία δυο τρίμηνα παρά τις δύσκολες συνθήκες στις αγορές, ενώ σημείωσε ότι οι ανάγκες χρηματοδότησής της θα είναι χαμηλότερες των αρχικών προβλέψεων για το 2008.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 215 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 5,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v