Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Συνολικό μέρισμα 0,33 ευρώ για το 2007

Αύξηση πωλήσεων κατά 37,6% (στο 1,15 δισ. ευρώ) και καθαρών κερδών κατά 11,3% (στα 125 εκατ. ευρώ) προβλέπει για φέτος η Intralot, σύμφωνα με δήλωση του δ.σ. κ. Αντωνόπουλου, στο πλαίσιο της τακτικής Γ.Σ.

  • των Στ. Κοτζαμάνη - Ηλ. Ντράλλου
Intralot: Συνολικό μέρισμα 0,33 ευρώ για το 2007
Αύξηση πωλήσεων κατά 37,6% (στο 1,15 δισ. ευρώ) και καθαρών κερδών κατά 11,3% (στα 125 εκατ. ευρώ) προβλέπει για φέτος η Intralot, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της κ. Αντωνόπουλου, στο πλαίσιο της τακτικής Γ.Σ.

Για φέτος ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε ότι προβλέπεται να συνεχιστεί η αρρυθμία των χρηματοοικονομικών αγορών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και του θέμα του hedging, καθώς επίσης και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι διαγωνισμοί στους οποίους θα επικρατήσει η Intralot.

Για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του κλάδου και της Intralot, ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τους τρεις παρακάτω λόγους:

Α) Τάση απελευθέρωσης των αγορών στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Ειδικά για φέτος αναμένεται ιδιωτικοποίηση της τουρκικής λοταρίας.

Β) Δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, όπου 15 πολιτείες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ιδιωτικοποιήσουν τις άδειες. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot ανέφερε ότι θα απαιτήσει κάποιο χρόνο η ωρίμανση αυτής της εξέλιξης.

Γ) η τάση προς τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Η τακτική Γ.Σ. ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή, όπου όμως, τα 15 λεπτά έχουν δοθεί με τη μορφή προμερίσματος.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, εάν συνυπολογιστεί η μερισματική απόδοση 2,5%, η συνολική απόδοση προς τους μετόχους ανήλθε το 2007 στο 4,7%.

Το θέμα της αγοράς ιδίων μετοχών εντός του ορίου 5-20 ευρώ αναβλήθηκε για επαναληπτική γενική συνέλευση, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας.

Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια της Intralot για το 2008, στόχος είναι η είσοδος σε νέες αγορές και η επέκταση σε αγορές στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται.

Στις αγορές αυτές συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, όπου ένας μεγάλος αριθμός πολιτειακών λοταριών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να προχωρήσει σε παραχώρηση των αδειών λειτουργίας σε ιδιώτες με σκοπό την χρηματοδότηση των μεγάλων πολιτειακών ελλειμμάτων και τη βελτιστοποίηση των λειτουργικών της λοταρίας και η Ισπανία όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία σταδιακής απελευθέρωσης σε Μαδρίτη, Βαρλεκώνη και έπεται η Βασκία.

Επίσης, στο ετήσιο δελτίο γίνεται λόγος για νομιμοποίηση παράνομων παιχνιδιών στην Ασία, και συγκεκριμένα σε Κίνα και Βιετνάμ, όπου και εκεί θα επικεντρωθεί η εταιρεία , ενώ άνοιγμα σχεδιάζεται και στις περιοχές της Αυστραλίας και της Βραζιλίας.

Αναφερόμενος για το θέμα μιας ενδεχόμενης άρσης του μονοπωλίου στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι δεν θα μετέχουν σε κάποια κίνηση που να ζητούν την απελευθέρωση, καθώς πολλές κρατικές λοταρίες αποτελούν πελάτες της Intralot. Ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις και προετοιμάζονται ανάλογα για την περίπτωση που οι κυβερνήσεις αποφασίσουν από μόνες τους το άνοιγμα των αγορών.

Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης αναφέρθηκε ότι τα επόμενα δυο-τρία χρόνια η δραστηριοποίηση της Intralot και στην πώληση συστημάτων πληροφορικής αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον τζίρο της εταιρείας, ενώ σημειώθηκε ότι, βάση των προγραμματισμένων συμβάσεων που έχει διασφαλίσει για το 2008, οι συμβάσεις αυτές αναμένεται να συνεισφέρουν άνω του 70% του συνολικού τζίρου.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει πρόεδρος της Intralot και διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε την πρόθεσή του να υπάρξει μεγαλύτερο μέρισμα ανά μετοχή για το 2008 εφόσον επιτευχθούν οι οικονομικές προβλέψεις.

Απαντώντας σε παρατήρηση μετόχου ότι το μέρισμα τη μετοχής δεν αυξάνεται, παρά την καλή πορεία της εταιρείας, ο κ. Κόκκαλης συμφώνησε με την επισήμανση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα κάνει κάτι καλύτερο για του χρόνου»

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινάει το μοίρασμα του μερίσματος, καθώς από αύριο πραγματοποιείται η αποκοπή, ενώ, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε στη γενική συνέλευση να λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσεις για την έκδοση ομολογιακών δανείων, χωρίς να απαιτείται αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v