Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Oλοκλήρωση δανείου για ρουμανικό υπουργείο

Τη διοργάνωση μακροπρόθεσμου δανείου, ύψους 50.000.000 δολαρίων και διάρκειας 10 ετών, για λογαριασμό του υπουργείου Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Κατοικίας της Ρουμανίας, ολοκλήρωσε η Alpha Bank.

Alpha: Oλοκλήρωση δανείου για ρουμανικό υπουργείο
Τη διοργάνωση μακροπρόθεσμου δανείου, ύψους 50.000.000 δολαρίων και διάρκειας 10 ετών, για λογαριασμό του υπουργείου Δημοσίων Εργων, Μεταφορών και Κατοικίας της Ρουμανίας, ολοκλήρωσε η Alpha Bank.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το δάνειο, το οποίο υπεγράφη στις 13 Ιουνίου 2003 στο Βουκουρέστι, απολαμβάνει της ανεπιφυλάκτου εγγυήσεως του Ρουμανικού Δημοσίου.

Σκοπός της χρηματοδοτήσεως είναι η εφαρμογή του προγράμματος αναπτύξεως και ανακατασκευής του οδικού δικτύου με απώτερο σκοπό την αναγέννηση της επαρχίας της Ρουμανίας και θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το προϊόν της χρηματοδοτήσεως θα αναληφθεί από το υπουργείο Δημοσίων Εργων, Μεταφορών και Κατοικίας της Ρουμανίας, με τελικούς αποδέκτες τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια.

Σημειώνεται ότι στην αναδοχή αυτής της συναλλαγής από την Alpha Bank συνετέλεσε ιδιαιτέρως η συνεχής δραστηριότητα καθώς και η έντονη παρουσία της τράπεζας σε πρωτογενείς εκδόσεις ομολόγων, αλλά και σε διοργανώσεις και συμμετοχές σε κοινοπρακτικά δάνεια για λογαριασμό τόσο του Ρουμανικού Δημοσίου όσο και των μεγάλων κρατικών και μη επιχειρήσεων.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι καταλυτική είναι και η προσφορά της Alpha Bank Romania S.A. (θυγατρική εταιρία της Alpha Bank) η οποία, με την ενεργό δραστηριοποίησή της στη ρουμανική αγορά, από το 1994 αξιολογείται ως μία από τις κυριότερες τράπεζες της Ρουμανίας που συναλλάσσονται με το Δημόσιο αλλά και με τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v