Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Petrola: Μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή

Σε 1,68 μετοχές της Petrola προς μία (1)των ΕΛ.ΠΕ. εκτιμά η διοίκηση της Petrola ότι θα είναι η σχέση ανταλλαγής κατά τη συγχώνευση των δύο εταιριών. Εξάλλου, η Γ.Σ. της Petrola ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ.

Petrola:  Μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή
Σε 1,68 μετοχές της Petrola προς μία (1) μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. εκτιμά η διοίκηση της Petrola ότι θα είναι η σχέση ανταλλαγής κατά τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων.

Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στην κεφαλαιακή σχέση των δύο επιχειρήσεων που έχει προσδιοριστεί στο 1:5,36.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η ακριβής σχέση ανταλλαγής θα καθοριστεί από χρηματοοικονομικούς οίκους, και συγκεκριμένα από την Pannel Kerr Foster που έχει προσληφθεί από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Grand Thorndon που έχει προσληφθεί από την Petrola.

Oπως ανακοινώθηκε σήμερα στην τακτική Γ.Σ. της Petrola, οι διαδικασίες για τη συγχώνευση βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2003 θα έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Petrola, Θανάση Καλατζή, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ι. Κωστόπουλο, η συγχώνευση ΕΛ.ΠΕ. - Petrola αποτελεί την καλύτερη λύση για τους μετόχους, τους καταναλωτές, αλλά και την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ωφέλειες που θα προκύψουν από τις συνέργειες των δύο επιχειρήσεων αλλά και στη σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα που αποκτά η νέα εταιρία.

Η συγχώνευση των δύο εταιριών θα επικυρωθεί από έκτακτες Γ.Σ. που θα γίνουν το επόμενο δίμηνο.

Στην ετήσια Γ.Σ. της Petrola εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει συνολικό μέρισμα, ύψους 13,9 εκατ. ευρώ.

Η αποκοπή του μερίσματος γίνεται αύριο 25 Ιουνίου 2003.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v