Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λούλη: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο α΄ τρίμηνο

Υπερδιπλασιασμό σε κέρδη και σημαντική ενίσχυση των πωλήσεών της πέτυχε στο α' τρίμηνο η Μύλοι Λούλη, η πορεία των μεγεθών της οποίας σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον Απρίλιο.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Λούλη: Υπερδιπλασιασμός κερδών στο α΄ τρίμηνο
 Υπερδιπλασιασμό στα ενοποιημένα κέρδη και σημαντική ενίσχυση των πωλήσεών της πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η Μύλοι Λούλη, η πορεία των οικονομικών μεγεθών της οποίας σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον Απρίλιο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις της εταιρείας σε ενοποιημένο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 42% ενώ τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασαν τα μεγέθη της και σε επίπεδο μητρικής εταιρείας οι πωλήσεις της οποίας σημείωσαν ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 30% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007. Εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος στα κέρδη τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διπλασιάσθηκαν.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Πάσχα εφέτος ήταν πολύ αργότερα σε σχέση με πέρυσι, οπότε το φετινό τρίμηνο δεν είναι απολύτως συγκρίσιμο με το περσινό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εφετινός Απρίλιος ήταν ο καλύτερος ιστορικά της εταιρείας, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου να σημειώσουν άνοδο άνω του 35%.

Υπενθυμίζεται ότι η Μύλοι Λούλη, πέτυχε κατά τη διάρκεια της περασμένης οικονομικής χρήσης εξαιρετικές επιδόσεις, ξεπερνώντας όλους τους στόχους που τέθηκαν. Σε αυτό συνέβαλε η «είσοδος» της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, η ωρίμανση τόσο των αγορών, όσο και των ίδιων των εταιρειών, σε συνδυασμό με την σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση που προήλθε από την πώληση του 60% των εταιρειών σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Σημαντική συμβολή στην πορεία των μεγεθών είχε και η ραγδαία αύξηση των τιμών των δημητριακών, η οποία είχε ξεκινήσει από το 2006. Σημειώνεται ότι το δεκαεξάμηνο (Οκτώβριος 2006 – Ιανουάριος 2008) οι τιμές των μαλακών σιτηρών παρουσίασαν αύξηση 114% (από 152 ευρώ/τον. σε 325 ευρώ/τον.) και των σκληρών σιτηρών ακόμη μεγαλύτερη 179% (από 190 ευρώ/τον. σε 530 ευρώ/τον.).

Συνέπεια των αυξήσεων αυτών στην πρώτη ύλη ήταν και η αναλόγως σημαντική αύξηση των τιμών στα παραγόμενα προϊόντα, καθώς αυτή έπρεπε να μετακυλισθεί. Έτσι, την εξαταζόμενη χρήση, κατεγράφη μεγάλη αύξηση στον κύκλο εργασιών που προβλέπεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ότι θα συνεχισθεί και στην τρέχουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v