Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπενρουμπή: Θετικές εκτιμήσεις για α΄ τρίμηνο

Θετικό α΄ τρίμηνο σε επίπεδο λειτουργικής δραστηριότητας αναμένει η διοίκηση του ομίλου Μπενρουμπή, παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες της περιόδου. Τι λέει η διοίκηση για αξιοποίηση ακινήτων, επέκταση στα Βαλκάνια.

  • της Πέννυς Κούτρα
Μπενρουμπή: Θετικές εκτιμήσεις για α΄ τρίμηνο
Θετικό α΄ τρίμηνο σε επίπεδο λειτουργικής δραστηριότητας αναμένει η διοίκηση του ομίλου Μπενρουμπή, παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες της περιόδου.

Στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων που συγκλήθηκε σήμερα, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ωστόσο ότι στο α΄ τρίμηνο τα καθαρά της αποτελέσματα θα επηρεαστούν από την αρνητική αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των μετοχών της.

Πέραν τούτου, η εταιρία προχωρά στην αξιοποίηση των ακινήτων της, όπου μετά τη μίσθωση των αποθηκών της στα Οινόφυτα και στη Θεσσαλονίκη στην εταιρία Jumbo αναμένεται εντός του μήνα να υπογράψει συμφωνία ανακαίνισης των υποδομών της με την Intrakat.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 6.500 τ.μ. κτιρίων γραφείων, τα οποία θα χρησιμοποιεί και ο όμιλος, και 3.500 τ.μ. που θα περιλαμβάνουν parking, χώρους αποθήκευσης αλλά και καταστήματα που ο όμιλος θα μισθώνει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το έργο θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2008 και θα αποδίδει ετησίως περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο όμιλος, μετά τη Βουλγαρία, όπου δραστηριοποιείται στον τομέα του επαγγελματικού εξοπλισμού, προχωρά εντός του εξαμήνου σε συμφωνία με τοπική εταιρία στη Ρουμανία για την προώθηση των συλλογών του, επαγγελματικού εξοπλισμού και στη ρουμανική αγορά.

Επιπλέον, εντός του α΄ εξαμήνου αναμένεται να καταλήξουν οι επαφές του για την προώθηση των επώνυμων σημάτων IZZY και Brandt στις αγορές των Βαλκανίων.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση για την ακύρωση 50.000 ιδίων μετοχών, η συνέλευση δεν έλαβε απόφαση λόγω έλλειψης απαρτίας και το θέμα παραπέμφθηκε σε επικείμενη επαναληπτική γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v