Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΘΝΕΧ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου (Διόρθωση)

Τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής λόγω της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 72,8 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΕΘΝΕΧ. Σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης, η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με discount 6%.

EΘΝΕΧ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου (Διόρθωση)
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η γενική συνέλευση της εταιρίας Εθνική Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 499.430,58 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού ”διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο” με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 72.795.710,58 ευρώ προς συμψηφισμό ισόποσων ζημιών με ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Ετσι το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται τελικά σε 166.380.480 ευρώ και θα διαιρείται σε 99.036.000 κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας 1,68 ευρώ η κάθε μία με σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

Η παραπάνω τροποποίηση τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τον Υπουργό Ανάπτυξης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Α. Βρανάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία συζήτηση σχετικά με επικείμενη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα.

Όσον αφορά την εσωτερική αξία της μετοχής, διαμορφώνει discount 6% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος (20/6/2003).

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας είναι επενδεδυμένο κατά 90% σε μετοχές και το υπόλοιπο αφορά τοποθετήσεις σε ρευστά διαθέσιμα.

Η εταιρία είναι κατά 22,5% επενδεδυμένη στον κλάδο των τραπεζών, κατά 14% στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, 12,5% στον κλάδο των τσιμέντων και 5,7% στον κλάδο της πληροφορικής.

Τέλος, η εταιρία από την αρχή του έτους μέχρι και την 30/6 παρουσιάζει θετική υπεραξία 5 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση της εσωτερικής αξίας από την αρχή του έτους ανέρχεται στο 8,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v