Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κλεισμένο" το deal ΟΤΕ - DT

Κλεισμένο deal θεωρούν πηγές της αγοράς, τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-DT για το management του ΟΤΕ. "Σημαντική η πρόοδος", λέει το ΥΠΟΙΟ, δίνοντας ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Κλεισμένο το deal ΟΤΕ - DT
Κλεισμένο deal θεωρείται, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και Deutsche Telekom για τα σημαντικά θέματα management του ΟΤΕ και τα μείζονα ζητήματα της σχετικής συμφωνίας.

Ωστόσο, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, τα διαδικαστικά της συμφωνίας και ο τεχνικός καθορισμός των λεπτομερειών ενδέχεται να κρατήσουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, οπότε και πιθανόν να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία.

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σύμφωνα με την οποία "οι συζητήσεις μεταξύ Δημοσίου και DT για τον ΟΤΕ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και θα συνεχισθούν την επόμενη εβδομάδα".
 
Λίγο μετά τις 15:30 ξεκίνησε νέα σύσκεψη στο γραφείο του κ. Αλογοσκούφη με τον αντιπρόεδρο της DT, k. Eick, η οποία διήρκεσε μία ώρα περίπου. 

Την αισιοδοξία τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν έκρυβαν και παράγοντες του  Υπουργείου Μεταφορών που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, προσθέτοντας με νόημα: "Παλεύουμε για το τίμημα".


*** Αλογοσκούφης: "Υπάρχει πρόοδος,αλλά..."

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά υπάρχουν και θέματα προς συζήτηση», είπε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΟΤΕ και σημείωσε με νόημα: «Θα συζητάμε και την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα είναι καθοριστική».

Την ίδια ώρα, η ΜΟΕ-ΟΤΕ με σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκήρυξε δύο 24ωρες απεργίες στις 6 και 7 Μαΐου, θεωρώντας ότι η συμφωνία έχει ήδη κλείσει.

Ιδιαίτερη πολιτική σημασία έχουν και οι δηλώσεις του Σουφλιά μετά το πέρας της Κυβερνητικής, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει τελειώσει το θέμα, είναι υπό συζήτηση», ενώ σε ερώτηση για το αν έχει ενστάσεις, τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ν. Δημοκρατίας προέβλεπε στρατηγική συμμαχία με το κατάλληλο management.

Σε ερώτηση εάν συμφωνεί στο ενδεχόμενο συνδιοίκησης στον ΟΤΕ ο κ. Σουφλιάς απάντησε: "Ε, βέβαια. Αφού είναι στο πρόγραμμά μας".

*** Ανακοίνωση Αλογοσκούφη - Χατζηδάκη

Σχετικά με τις συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ, από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Οι συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom αναφορικά με το μέλλον του ΟΤΕ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v