Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μotor Οil: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Avinoil

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Avinoil ανακοίνωσε η Μotor Οil. Το τίμημα εξαγοράς είχε καθοριστεί σε 12,8 δισ. δρχ. Δραστηριότητες της Avinoil είναι το εμπόριο υγρών καυσίμων, λιπαντικών, υγραερίων και ασφάλτου.

Μotor Οil: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Avinoil
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Avinoil (625.550) από τη Μotor Οil (Ελλάς), βάσει της σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης - Αρ. Κ2-584/15.1.2002.

Το τίμημα εξαγοράς είχε καθοριστεί σε 12,8 δισ. δρχ. Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρία είχε δεσμευτεί κατά την εισαγωγή της στο ΧΑΑ ότι θα εντάξει την Avinoil στον όμιλο της εντός 12 μηνών από τη Δημόσια Εγγραφή που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2001.

Αναφορικά με την Avinoil, μέτοχοί της είναι η Avin Holdings S.A., με 50% και έδρα το Λουξεμβούργο, που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και η Aramco Overseas Company B.V. με 50% και έδρα την Ολλανδία, που ανήκει στην Saudi Aramco και επομένως ήδη αποτελεί μέλος του Ομίλου της Μotor Οil.

Δραστηριότητες της Avinoil είναι το εμπόριο υγρών καυσίμων, λιπαντικών, υγραερίων και ασφάλτου. Το εμπορικό δίκτυο της εταιρίας αποτελείται από 522 πρατήρια υγρών καυσίμων και υποστηρίζεται πλήρως από κατάλληλο τεχνικό προσωπικό, ιδιόκτητα βυτιοφόρα και διοικητική υποδομή. Η εταιρία διαθέτει σύγχρονο σταθμό φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων στους Αγ. Θεοδώρους που εφοδιάζεται μέσω αγωγού κατευθείαν από το παρακείμενο δ/ριο της Μotor Οil, ενώ κύριος προμηθευτής της είναι η Μotor Οil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v