Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - DT: Πολύ κοντά στο deal

Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης με Deutsche Telekom για ΟΤΕ διαφάνηκε μετά την ξαφνική επίσκεψη Eick στον Γ. Αλογοσκούφη. Κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται στη σημερινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

  • της Έλενας Λάσκαρη
ΟΤΕ - DT: Πολύ κοντά στο deal
Επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη, θα τεθεί ενδεχομένως το θέμα του ΟΤΕ, όπως προκύπτει από δηλώσεις κύκλων του υπουργείου Οικονομίας, μετά τη συνάντηση Αλογοσκούφη - Χατζηδάκη - Eick.

Ο αντιπρόεδρος της DT επανήλθε σε έκτακτη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να διευθετηθούν ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας μετόχων, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα των αρμοδιοτήτων διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου.

Στην τελευταία σύσκεψη ετέθηκαν τόσο διαδικαστικά ζητήματα, όσο και θέματα αιχμής, τα οποία δεν μπορούσαν να επιλυθούν μεταξύ των συμβούλων και απαιτούσαν πολιτική απόφαση.

Το μήνυμα που εκπέμπουν πηγές των συναρμόδιων υπουργείων είναι ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις και αναμένεται να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις στις επόμενες ημέρες.

Πριν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, αναμένεται εκτός απροόπτου νέα συνάντηση Αλογοσκούφη-Χατζηδάκη, και δεν αποκλείεται, εντός της ημέρας, και νέα επαφή με τον αντιπρόεδρο της Deutsche Telekom ενώ διαρκείς θα είναι και οι διαβουλεύσεις των συμβούλων.   

Πάντως, φαίνεται ότι το τέλος της διαδικασίας είναι κοντά, παρά το γεγονός ότι πηγές των συναρμοδίων υπουργείων αναδεικνύουν δυσκολίες που απαιτούν σκληρή διαπραγμάτευση, διαρροές οι οποίες μπορεί να έχουν και επικοινωνιακό χαρακτήρα...

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v