Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 9,59% στη MIG η Dubai Financial Group

Σε 9,59% από 16,04% κατήλθε το συνολικό ποσοστό της  Dubai Financial Group LLC επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφων και μετοχών της Marfin Financial Group, μετά και την πώληση ποσοστού 6,45% προς την Commerzbank.

Με 9,59% στη MIG η Dubai Financial Group
Σε 9,59% από 16,04% κατήλθε το συνολικό ποσοστό της  Dubai Financial Group LLC επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφων και μετοχών της Marfin Financial Group, μετά και την πώληση ποσοστού 6,45% προς την Commerzbank.

Εξάλλου, στο 7,248% από 0,799% ανήλθε το συνολικό ποσοστό της Commerzbank επι του συνόλου δικαιωμάτων ψήφων και μετοχών της Marfin Investment Group.

Αναλυτικότερα, στις 2.4.2008 η Dubai Financial Group LLC προέβη σε πώληση προς την Commerzbank μετοχών της MIG ήτοι ποσοστού 6,45%, καθώς και σε απόκτηση χρηματοπιστωτικού μέσου (Total Return Equity Swap) επί των ως άνω μετοχών, επί τη βάσει συμφωνίας που καταρτίσθηκε με την Commerzbank, με ημερομηνία λήξης την 3.4.2009, κατά την οποία η Dubai Financial Group  θα έχει δικαίωμα να επαναγοράσει τις ως άνω μετοχές.

Ειδικότερα, το ποσοστό της Dubai Financial Group LLC πριν από την κρίσιμη συναλλαγή, αναλύεται σε  9,07% άμεσα, 6,97% έμμεσα και, 16,04% συνολικά και μετά την κρίσιμη συναλλαγή, σε 9,07% άμεσα, 0,52% έμμεσα και 9,59% συνολικά.
 
Η Dubai Group Limited κατέχει ποσοστό 49% των μετοχών της "Dubai Group LLC", ήτοι μη πλειοψηφική συμμετοχή. Ωστόσο, η Dubai Group Limited είναι εντεταλμένη σύμβουλος της "Dubai Group LLC" (σύμφωνα με τη νομοθεσία του Dubai) από το Σεπτέμβριο του 2007 και συνεπώς, ασκεί διαχειριστικό και λειτουργικό έλεγχο επί αυτής.

Η "Dubai Group  κατέχει ποσοστό 51% της "Dubai Investment Group LLC".

Η "Dubai Investment Group LLC" κατέχει ποσοστό 99% των μετοχών της "Dubai Financial Group  LLC". 

Η "Dubai Financial Group LLC" πραγματοποίησε την εν λόγω συναλλαγή την 2.4.2008, ενώ μετά τη συναλλαγή εξακολουθεί να κατέχει άμεσα ποσοστό 0,52% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

Κατά την ημερομηνία λήξης του χρηματοπιστωτικού μέσου, ήτοι την 3.4.2009, η "Dubai Financial Group LLC" θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει 53.532.184 μετοχές σύμφωνα με τους όρους του χρηματοπιστωτικού μέσου (Total Return Equity Swap) με αποτέλεσμα μετά την εν λόγω απόκτηση το άμεσο ποσοστό της επί των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας να ανέλθει σε 6,97%. 

Όλες οι προαναφερθείσες εταιρίες ελέγχονται σε τελευταίο βαθμό από τον His Highness Seikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Σύμφωνα με τους όρους του χρηματοπιστωτικού μέσου, τα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται στις (53.532.184) μετοχές της Εκδότριας που απέκτησε η "Commerzbank" ασκούνται σύμφωνα με γραπτές οδηγίες της "Dubai Financial Group LLC".

Για σκοπούς διαμόρφωσης μιας πληρέστερης εικόνας της δομής του Dubai Group, σημειώνεται ότι η Dubai Investment Group Limited επίσης ανήκει στον Όμιλο του Dubai. Συγκεκριμένα, η "Dubai Investment Group Limited" είναι 100% θυγατρική της "Dubai Group Limited" και μέτοχος κατά ποσοστό 1% της "Dubai Financial Group LLC".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v