Αποκλειστικά στις τηλεπικοινωνίες η ΛΑΝΝΕΤ

Το ”πράσινο φως” για τη δημιουργία μιας αμιγώς τηλεπικοινωνιακής εταιρίας έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων της Lannet (πρώην Γιαννούσης), καθώς ελήφθη απόφαση για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από τη Γιαννούσης.

Αποκλειστικά στις τηλεπικοινωνίες η ΛΑΝΝΕΤ
Το ”πράσινο φως” για τη δημιουργία μιας αμιγώς τηλεπικοινωνιακής εταιρίας έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων της Lannet (πρώην Γιαννούσης).

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας, Θωμάς Λαναράς, πρότεινε στη Γ.Σ των μετόχων της εταιρίας να εγκρίνουν πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων που δεν ανήκουν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου η Lannet να αποτελεί, πλέον, μία αμιγώς τηλεπικοινωνιακή εταιρία.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία, όπως μηχανήματα και κτίρια του φινιριστηρίου - βαφείου της Γιαννούσης, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Λαναρά, αποτιμώνται από ανεξάρτητους ελεγκτές σε 12-17 εκατ. ευρώ, ενώ η λογιστική τους αξία είναι 5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, όπως είπε ο Θ. Λαναράς, θα βοηθήσουν τη Lannet ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να διατηρήσει την πρώτη θέση στην αγορά των εναλλακτικών παρόχων.

Η πώληση θα πραγματοποιηθεί είτε σε εταιρία του ομίλου είτε σε άλλη εταιρία με το πρώτο ενδεχόμενο να φαντάζει ως πιθανότερο.

Η Γ.Σ. των μετόχων, που τελούσε σε νόμιμη απαρτία 53,1%, ενέκρινε όλα τα θέματα της ατζέντας, εκτός του 8ου που αφορούσε την τροποποίηση του καταστατικού, θέμα που απαιτούσε απαρτία μεγαλύτερη του 67%.

Ο κ. Λαναράς, μιλώντας για την πορεία της εταιρίας κατά την τρέχουσα χρήση, δήλωσε ότι ο κλάδος των κλωστών επηρεάστηκε παροδικά από το κλείσιμο της Σίσερ-Πάλκο, αλλά μέχρι το τέλος της χρήσης θα έχει υπερκαλυφθεί από τη νέα συνεργασία με Benetton.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, η πορεία, είναι όπως δήλωσε ο Θ. Λαναράς, εντυπωσιακή, καθώς στους πέντε πρώτους μήνες του έτους υπερκαλύφθηκε ο τζίρος της προηγούμενης χρονιάς και αναμένεται υπερδιπλασιασμός για το σύνολο της χρήσης.

Επίσης ο κ. Λαναράς προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος της χρήσης θα έχει επιτευχθεί η λειτουργική κερδοφορία.

Σε ό,τι αφορά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Lantec, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v