Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Χρονιά -σταθμός το 2003 για την εταιρία

Χρονιά-σταθμός θα είναι το 2003 για την εταιρία Lamda Development, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, λόγω των μεγάλων έργων που έχει αναλάβει και υλοποιεί.

Lamda: Χρονιά -σταθμός το 2003 για την εταιρία
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουνίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ομίλου εταιριών της Lamda Development όπου εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, στην ομιλία του παρουσίασε τη μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας και ανέλυσε στους μετόχους τις προσοδοφόρες προοπτικές που ανοίγονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέροντας ότι ”το 2003 είναι χρονιά-σταθμός για τον όμιλο εταιρειών της Lamda Development. Τα μεγάλα έργα της εταιρείας που έχουν ξεκινήσει θα διαμορφώσουν την εικόνα της εταιρείας σε σχέση τόσο με τον ανταγωνισμό όσο και με τις ίδιες τις αγορές”.

Στοn χώρο των επίγειων υποδομών, η Lamda Development αναπτύσσει πρότυπα έργα υποδομής, όπως το ”Χωριό Τύπου” των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, το Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Kέντρο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη και τη Μαρίνα Φλοίσβου, που αποτελούν σημαντικούς σταθμούς ανάπτυξης και εξέλιξης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και της χώρας γενικότερα.

Παράλληλα, το 2002 η ανάπτυξη της εταιρείας σφραγίστηκε και από την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, από την οποία αντλήθηκαν 115.970.000 ευρώ για να διατεθούν στην ολοκλήρωση του ”Χωριού Τύπου” των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι.

Επίσης πέρυσι, η Lamda Development ξεκίνησε και τη δυναμική δραστηριοποίησή της διεθνώς, με έμφαση στην περιοχή της Nοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω μιας πρότυπης οικιστικής ανάπτυξης στη Ρουμανία. Για το 2003, πρωταρχικός στόχος παραμένει η διεθνής επέκταση και αναγνώριση του ομίλου εταιρειών της Lamda Development. Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην ενοποίηση της εταιρικής ταυτότητας του oμίλου υπό την ”ομπρέλα” της μητρικής εταιρείας και υπογράμμισε τη συμπληρωματικότητα των επιμέρους εταιριών προς μια ενιαία κατεύθυνση.

Η Lamda Development το 2002 κατόρθωσε να διπλασιάσει τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων στα 7 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα αποτελέσματα του κύκλου εργασιών σημείωσαν αύξηση κατά 300% τα δύο τελευταία χρόνια και σηματοδοτούν την άριστη προοπτική μελλοντικής κερδοφορίας.

Σε δήλωσή του ο dιευθύνων sύμβουλος της Lamda Development, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, τόνισε: ”Στόχος του ομίλου εταιρειών της Lamda Development είναι να πρωταγωνιστεί στις αγορές που δραστηριοποιείται, να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, να παρέχει υψηλή ποιότητα στους πελάτες, υψηλές αποδόσεις στους μετόχους και ένα δημιουργικό περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους. Πετυχαίνοντας τους στόχους της, η εταιρεία δημιουργεί κέρδη για τους μετόχους, δημιουργεί συνθήκες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και απόδοση στα κεφάλαια που επενδύει και προσδοκεί να αλλάξει τη μορφή της αγοράς και να αποφέρει την υπεραξία του αύριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v