Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τι λέει η κυβέρνηση για τη συμφωνία με DT

Ραντεβού για την Τρίτη του Πάσχα έχουν δώσει οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ που έχει επιλέξει το ελληνικό δημόσιο και οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

  • της Ελενας Λάσκαρη
ΟΤΕ: Τι λέει η κυβέρνηση για τη συμφωνία με DT
Ραντεβού για την Τρίτη του Πάσχα έχουν δώσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

«Δύσκολα σημεία υπάρχουν, θα εξετάσουμε το κείμενο της συμφωνίας σημείο προς σημείο και αν απαιτηθεί πολιτική απόφαση τότε, την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει νέα συνάντηση των κ. Αλογοσκούφη, Χατζηδάκη και Aich, προκειμένου να διευθετηθεί», τονίζει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο κάθε άλλο παρά κλίμα παύσης των διαπραγματεύσεων μεταφέρει.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα το euro2day.gr μετέδωσε:

Υπάρχουν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Deutsche Telekom και του ελληνικού δημοσίου για το θέμα του ΟΤΕ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", ενώ εκφράζει απόψεις ανώνυμων στελεχών της D.T. ότι ενδέχεται να καταλήξουν σε αδιέξοδο παρότι διεξάγονται σε εποικοδομητικό κλίμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός θέλει να ελέγχει το management, για να ενοποιεί τον ΟΤΕ, δίχως να εξαγοράσει την πλειοψηφία, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει σημαντικά δικαιώματα παρέμβασης σε θέματα καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής, στρατηγικών συμμαχιών αλλά και νέων επενδύσεων.

Την Τετάρτη οι Γερμανοί υπέβαλαν νέα πρόταση για το θέμα του management, συνεχίζει το δημοσίευμα, ενώ αύριο Πέμπτη (24/4) το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει αντιπρόταση.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να διακοπούν λόγω του εορτασμού του ορθόδοξου Πάσχα.

Ο έλεγχος του management θα επιτρέψει στην D.T. να ελέγχει τις στρατηγικές αποφάσεις σε μια εταιρία ιδιαίτερα ελκυστική (ΟΤΕ), η οποία διαθέτει πολλές θυγατρικές στη Βαλκανική, προσθέτει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το ζήτημα της πλήρους παραχώρησης του management είναι ιδιαίτερα λεπτό για την κυβέρνηση, που δέχεται κριτική για το ζήτημα όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από μέλη του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει η "Handelsblatt"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v