Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Αναβάθμιση αξιολογήσεων της Εθνικής

Σε αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και της χρηματοοικονομικής ισχύος της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τις μεγάλες βελτιώσεις στις δραστηριότητες και την ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών.

Moody’s: Αναβάθμιση αξιολογήσεων της Εθνικής
Σε αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και της χρηματοοικονομικής ισχύος της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Ειδικότερα η Moody’s προχώρησε σε αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής από Α3 σε Α2 και σε C από C- της χρηματοοικονομικής ισχύος.

Παράλληλα, η βραχυπρόθεσμη αξιόλόγηση Prime-1 παραμένει αμετάβλητη, ενώ το outlook για όλες τις αξιολογήσεις είναι ”stable”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moody’s, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τόσο τις μεγάλες βελτιώσεις στις δραστηριότητες της τράπεζας εντός και εκτός Ελλάδος όσο και την ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών της.

Αν και ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά είναι οξύς, επισημαίνει ο διεθνής οίκος, η Εθνική διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο και την κυρίαρχη θέση της ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικό όμιλος της χώρας, επισημαίνει ο οίκος.

Η περισσότερο επικεντρωμένη στρατηγική στον τομέα της λιανικής τραπεζικής σε συνδυασμό και με σημαντικές επενδύσεις και την αναδιάρθρωση της λειτουργικής υποδομής της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, επιτρέπει, σύμφωνα με τη Moody’s, στην Εθνική να αυξήσει περαιτέρω την ήδη τεράστια πελατειακή της βάση, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Η Moody’s επισημαίνει επίσης ότι η προσεκτική ανάπτυξη της Εθνικής στο εξωτερικό και η αναδιάρθρωση του διεθνούς της δικτύου οδήγησαν στη μεγαλύτερη συμβολή των διεθνών δραστηριοτήτων της Εθνικής στην κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v