Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Υπεγράφη το συμβόλαιο με τη VA-TECH HYDRO

Το οριστικό συμβόλαιο για την ανέγερση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο βιομηχανικό συγκρότημα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη υπέγραψε η κατά 100% θυγατρική του εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. με την αυστριακή εταιρία VA-TECH HYDRO.

ΕΛΠΕ: Υπεγράφη το συμβόλαιο με τη VA-TECH HYDRO
Η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, θυγατρική κατά 100% του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, υπέγραψε σήμερα 18/6/2003 με την αυστριακή εταιρία VA-TECH HYDRO το οριστικό συμβόλαιο για την ανέγερση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο βιομηχανικό συγκρότημα του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης υπέγραψε και το συμβόλαιο μακράς διαρκείας για τη συντήρηση του ατμοστροβίλου με την αμερικανική εταιρία General Electric.

Η εμπορική λειτουργία της μονάδας θα αρχίσει τον Ιούλιο του 2005, όπως είχε προκαθοριστεί από τις 15 Μαΐου 2003 που ήταν η ημερομηνία υπογραφής του προσυμφώνου για τον καθορισμό της εμπορικής λειτουργίας του σταθμού.

Ο όμιλος υπενθυμίζει ότι κύριο έργο της VA-TECH HYDRO (EPC contractor), η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία General Electric, είναι η γενική εργολαβία ανέγερσης της μονάδος Η/Π, καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Με το έργο αυτό ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια αφενός υλοποιεί άμεσα έναν ακόμη από τους επενδυτικούς του στόχους και αφετέρου συμβάλλει στην κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v