Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - DT: Πού "πατάει πόδι" η κυβέρνηση

Για δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ D.T. και κυβέρνησης για τον ΟΤΕ γράφει γερμανική εφημερίδα. Την Πέμπτη αναμένεται αντιπρόταση του Δημοσίου στους Γερμανούς που πιέζουν για θέματα management.

ΟΤΕ - DT: Πού πατάει πόδι η κυβέρνηση
Υπάρχουν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Deutsche Telekom και του ελληνικού δημοσίου για το θέμα του ΟΤΕ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", ενώ εκφράζει απόψεις ανώνυμων στελεχών της D.T. ότι ενδέχεται να καταλήξουν σε αδιέξοδο παρότι διεξάγονται σε "εποικοδομητικό κλίμα". 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός θέλει να ελέγχει το management, για να ενοποιεί τον ΟΤΕ, δίχως να εξαγοράσει την πλειοψηφία, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει σημαντικά δικαιώματα παρέμβασης σε θέματα καθορισμού τιμολογιακής πολιτικής, στρατηγικών συμμαχιών αλλά και νέων επενδύσεων.

Την Τετάρτη οι Γερμανοί υπέβαλαν νέα πρόταση για το θέμα του management, συνεχίζει το δημοσίευμα, ενώ αύριο Πέμπτη (24/4) το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει αντιπρόταση.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να διακοπούν λόγω του εορτασμού του ορθόδοξου Πάσχα.

Ο έλεγχος του management θα επιτρέψει στην D.T. να ελέγχει τις στρατηγικές αποφάσεις σε μια εταιρία ιδιαίτερα ελκυστική (ΟΤΕ) η οποία διαθέτει πολλές θυγατρικές στη Βαλκανική, προσθέτει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το ζήτημα της πλήρους παραχώρησης του management είναι ιδιαίτερα λεπτό για την κυβέρνηση, που δέχεται κριτική για το ζήτημα, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από μέλη του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει η "Handelsblatt".

*Το link για το πλήρες δημοσίευμα στα γερμανικά παρατίθεται στη δεξιά στήλη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v