Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40 εκατ. ευρώ και την εκλογή διοικητικού συμβουλίου σε συμμόρφωση με το άρθρο περί εταιρικής διακυβέρνησης, ενέκρινε η ετήσια Γ.Σ. της Frigoglass.

Frigoglass: Διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ
Τη διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40 εκατ. ευρώ και την εκλογή διοικητικού συμβουλίου σε συμμόρφωση με το άρθρο περί εταιρικής διακυβέρνησης, ενέκρινε η ετήσια Γ.Σ. της Frigoglass, η οποία συνήλθε σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου 2003.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή και εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να καθορίσει την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, καθώς και την ημερομηνία έναρξης διανομής του μερίσματος, η οποία θα ανακοινωθεί διά του Τύπου.

Επίσης, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 40 εκατ. ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας από 2 ευρώ σε 1 ευρώ, με σκοπό τη μέσω ισόποσης επιστροφής κεφαλαίου με μετρητά στους μετόχους κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας, αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της εταιρείας και κωδικοποίησή του σε ενιαίο κείμενο.

Σημειώνεται ότι εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να ορίσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ισόποση αναλογική επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος, καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του σχετικού ποσού μετά τη λήψη των απαραίτητων από τον νόμο εγκρίσεων.

Τέλος, εγκρίθηκε η εκλογή διοικητικού συμβουλίου σε συμμόρφωση με το άρθρο ”περί εταιρικής διακυβέρνησης”, το οποίο θα περιλαμβάνει τα εξής μέλη ανάλογα με την ιδιότητά τους:

Εκτελεστικό μέλος - κ. Δώρος Κωνσταντίνου.

Μη εκτελεστικά μέλη: κ Iωάννης Ανδρουτσόπουλος, κ. Παναγής Βουρλούμης, κ. Χαράλαμπος Δαυίδ, κ. Λουκάς Κόμης, κ. Χριστόδουλος –Robert Λεβέντης, κ. Samir Issa Toubassy.

Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη: κ. Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και κ. Βασίλειος Φουρλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v