Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Ολοκληρώθηκε ο κοστολογικός έλεγχος του ΟΤΕ

Με σημερινή της Απόφαση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε τα αποτελέσματα του κοστολογικού ελέγχου του ΟΤΕ έτους 2008 με απολογιστικά στοιχεία 2006. 

ΕΕΤΤ: Ολοκληρώθηκε ο κοστολογικός έλεγχος του ΟΤΕ
Με σημερινή της Απόφαση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε τα αποτελέσματα του κοστολογικού ελέγχου του ΟΤΕ έτους 2008 με απολογιστικά στοιχεία 2006 σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3431/2006.

Στην εν λόγω Απόφαση περιλαμβάνονται τα ουσιώδη ευρήματα του κοστολογικού ελέγχου 2008, όσον αφορά τον έλεγχο εφαρμογής από τον ΟΤΕ των ενδεδειγμένων κοστολογικών συστημάτων για κάθε επιμέρους ορισθείσα σχετική αγορά (χονδρικής ή και λιανικής) προϊόντος και υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Επίσης περιλαμβάνονται τα ουσιώδη ευρήματα του κοστολογικού ελέγχου 2008, όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις επιβληθείσες υποχρεώσεις ελέγχου τιμών, ιδίως τον έλεγχο κοστοστρέφειας των τιμολογίων των υπηρεσιών που εξάγονται μέσω των εν λόγω κοστολογικών συστημάτων για το έτος 2008. Στον εν λόγω κοστολογικό έλεγχο η ΕΕΤΤ χρησιμοποίησε απολογιστικά κοστολογικά στοιχεία 2006 και προϋπολογιστικά στοιχεία των ετών 2007 και 2008. Με την ως άνω Απόφαση καθορίζεται και ο χρόνος εφαρμογής των τιμολογίων που προέκυψαν από τον κοστολογικό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της ρύθμισης της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς και μετά από επίμονες προσπάθειες της ΕΕΤΤ, ο κοστολογικός έλεγχος του ΟΤΕ ολοκληρώθηκε εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, στο οποίο αφορά ο έλεγχος, γεγονός το οποίο δημιουργεί μεγαλύτερη, σε σχέση με το παρελθόν, ασφάλεια όσον αφορά το τιμολογιακό περιβάλλον, εντός του οποίου δραστηριοποιούνται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v