Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σε αναζήτηση ισορροπιών με τους εργαζομένους βρίσκεται το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να τους καθησυχάσει για τις επιπτώσεις από τη συμφωνία παραχώρησης του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

  • του Ηλία Ντράλλου
Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με ΟΜΕ-ΟΤΕ
Σε αναζήτηση ισορροπιών με τους εργαζομένους βρίσκεται το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να τους καθησυχάσει για τις επιπτώσεις που θα έχει στις εργασιακές σχέσεις τους η συμφωνία παραχώρησης του μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

Σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο ότι με τη συμφωνία θα καλυτερέψει η θέση τους και τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς σχετικά για την πιθανότητα να μην ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα μεγάλο τηλεπικοινωνιακό ευρωπαϊκό οργανισμό μέσα στον ΟΤΕ, αλλά όχι με κάθε κόστος και πρόσθεσε πως υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και στις δυο πλευρές. «Και οι Γερμανοί ζητάνε και εμείς ζητάμε. Και είναι, πράγματι, μια δύσκολη διαπραγμάτευση» ανέφερε και άδραξε την ευκαιρία να επικρίνει τα «συνωμοσιολογικά», τα οποία είχαν ακουστεί περί δήθεν προσυμφωνημένες λύσεις κλπ.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη μη ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ και εκτίμησαν ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση με αποτέλεσμα να ναυαγήσουν.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας ζήτησε να μπει «κάθε κατεργάρης στο κελί του», ενώ, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Μπιρμπίλης επισήμανε ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει κατά καιρούς καταγγείλει σκανδαλώδεις περιστατικά αλλά ουδείς έχει λάβει σοβαρά τις καταγγελίες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v