Τρ. Αττικής: Δεν διανέμεται μέρισμα για το 2002

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2002 αποφάσισε η ετήσια Γ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με την απόφαση κέρδη 7.989.539,15 ευρώ της χρήσης του 2002 θα μεταφερθούν για διάθεση στην επόμενη χρήση.

Τρ. Αττικής: Δεν διανέμεται μέρισμα για το 2002
Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2002 αποφάσισε η ετήσια Γ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Ιουνίου του 2003.

Σύμφωνα με την απόφαση, κέρδη 7.989.539,15 ευρώ της χρήσης του 2002 θα μεταφερθούν για διάθεση στην επόμενη χρήση.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνος Σταμούλης, αναφέρθηκε στη στρατηγική της Τράπεζας Αττικής κατά τη χρήση του 2002, η οποία βασίστηκε κυρίως σε δύο άξονες, στην επίτευξη ικανοποιητικής κερδοφορίας και στην αναπτυξιακή πορεία τόσο της τράπεζας όσο και του ομίλου, με τη προσφορά ενός πλήρους φάσματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς όφελος των πελατών αλλά και της τράπεζας.

Συνεχίζοντας τη θετική πορεία της και κατά την τρέχουσα χρήση του 2003, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, η Τράπεζα, μετά τη σημαντική ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στρέφεται προς τη διεύρυνση των τομέων εκείνων στους οποίους υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Δεδομένου, όπως αναφέρεται, ότι ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων Ρεθύμνου και Κοζάνης, ενώ άμεσα αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος της οδού Αχαρνών, στους άμεσους βραχυπρόθεσμους στόχους της Τράπεζας είναι η επέκταση του δικτύου της με τη λειτουργία 5 ακόμα νέων καταστημάτων, μέχρι το τέλος του 2003.

Επίσης, με στόχο την παρουσία της Τράπεζας σε χώρους τρίτων, αλλά και τη διευκόλυνση εξυπηρέτησης της πελατείας της, προγραμματίζεται η τοποθέτηση ΑΤΜς σε καίρια σημεία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάπτυξη της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης με στόχο την αύξηση του μεριδίου της Τράπεζας στους παραπάνω τομείς με τη διείσδυση σε νέες πελατειακές αγορές και παράλληλη διάθεση νέων και υφιστάμενων προϊόντων στην υπάρχουσα βάση πελατών μας.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης του ομίλου της, άμεση επιδίωξη της Τράπεζας είναι η ίδρυση ή η εξαγορά εταιρίας Πρακτόρευσης Ασφαλειών, η ενεργοποίηση του νεοϊδρυθέντος τομέα Factoring και η συμμετοχή της σε εταιρίες Real Estate και Venture Capital.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, η μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική της Τράπεζας θα οριστικοποιηθεί με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης της θέσης και των προοπτικών της Τράπεζας μέσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του χρηματοπιστωτικού τομέα, που διεξάγει διεθνής εταιρία συμβούλων για λογαριασμό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v