Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εγκαίνια της μονάδας πολυπροπυλαινίου (8/3)

Τη μονάδα πολυπροπυλενίου των ΕΛΠΕ, συνολικού κόστους 52 δισ. δρχ. και δυναμικότητας 180.000 τόνων ετησίως, θα εγκαινιάσει στις 8 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος.

ΕΛΠΕ: Εγκαίνια της μονάδας πολυπροπυλαινίου (8/3)
Τη μονάδα πολυπροπυλενίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιάσει στις 8 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος. Η μονάδα, συνολικού κόστους 52 δισ. δρχ. και δυναμικότητας 180.000 τόνων ετησίως, τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και η ενεργοποίησή της, σύμφωνα και με σχετικό δελτίο τύπου, σηματοδότησε την ολοκλήρωση της δημιουργίας του σημαντικότερου καθετοποιημένου σχήματος στον τομέα της πετροχημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Η μονάδα πολυπροπυλενίου των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, καθώς υπερκαλύπτει τις μεταποιητικές ανάγκες της χώρας, υποκαθιστώντας εισαγωγές πολυπροπυλενίου, περίπου 70.000 τόνων το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις εξαγωγικές δραστηριότητες του ομίλου των ΕΛΠΕ. Η πλήρης λειτουργία της μονάδας υπολογίζεται ότι θα απαιτήσει πλέον των 300 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, ενώ κατά τη φάση της κατασκευής του, διάρκειας περίπου δύο χρόνων, απασχολήθηκαν συνολικά 3.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθετοποιημένες δραστηριότητες στον τομέα των πετροχημικών προϊόντων της εταιρίας, περιλαμβάνουν την παραγωγή της πρώτης ύλης στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου, τη μεταφορά του στο βιομηχανικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπου θα παράγεται το πολυπροπυλένιο και, τέλος, τη διοχέτευσή του στο εργοστάσιο παραγωγής φιλμ BOPP της θυγατρικής DIAXON, στην Κομοτηνή. Το σύνολο των παραπάνω επενδύσεων ανέρχεται σε 80 δισ. δρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v