Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info - Quest:Ο ενεργειακός σχεδιασμός έως το 2013

Σειρά επενδύσεων στο χώρο της ενέργειας πραγματοποιεί η Info - Quest, μέσω της κατά 55% θυγατρικής της εταιρίας Quest Ενεργειακή, έως το 2013, όπως τόνισε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Info - Quest:Ο ενεργειακός σχεδιασμός έως το 2013
Σειρά επενδύσεων στο χώρο της ενέργειας πραγματοποιεί η Info - Quest, μέσω της κατά 55% θυγατρικής της εταιρίας Quest Ενεργειακή, έως το 2013, όπως τόνισε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 22.04.2008 με θέμα την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2007.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις της εταιρίας έχουν ως ακολούθως:

* Τέσσερα αιολικά πάρκα με άδεια παραγωγής συνολικής ισχύος 44,1ΜW στους νομούς Βοιωτίας, Δράμας και Σερρών. Το εκτιμώμενο κόστος των επενδύσεων ανέρχεται στα €55 εκ. και η έναρξη λειτουργίας των πάρκων αυτών εκτιμάται να γίνει εντός του 2010.
 
* Οκτώ αιολικά πάρκα για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την έκδοση άδειας παραγωγής, συνολικής ισχύος 173,7 ΜW.

Τα πάρκα αυτά θα εγκατασταθούν στους νομούς Ευβοίας και Βοιωτίας. Το εκτιμώμενο κόστος για τα έργα αυτά ανέρχεται στα €220 εκ. και η έναρξη λειτουργίας τους τοποθετείται μετά το 2011.

* Οκτώ αιολικά πάρκα υπό ανάπτυξη (μετρήσεις αιολικού δυναμικού), στην Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια συνολικής εκτιμώμενης ισχύος 140 MW. Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης αυτής ανέρχεται στα €180 εκ., και το εκτιμώμενο έτος λειτουργίας το 2013.

* Έξι Φωτοβολταϊκά Πάρκα για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την έκδοση άδειας παραγωγής, συνολικής ισχύος 16 ΜW, στους Νομούς Βοιωτίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Μαγνησίας. Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης αυτής είναι της τάξεως των €95 εκ. και η έναρξη λειτουργίας τους τοποθετείται στη διετία 2009?2011.

*** Η εταιρική παρουσίαση της Info - Quest δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v