Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Απόφαση για ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Hellas On Line, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης και την εκλογή του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη Γ.Σ. της Unibrain στις 21 Απριλίου.

Unibrain: Απόφαση για ΑΜΚ λόγω συγχώνευσης
Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Hellas On Line, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης και την εκλογή του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη Γ.Σ. της Unibrain στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

Εγκρίθηκε το από 05.03.2008 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιριών "UNIBRAIN A.E." και "HELLAS ON LINE" καθώς και η συγχώνευση, δι' απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη εταιρία.

Αποφασίσθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας, περί μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την πραγματοποιηθείσα το Δεκέμβριο του 2007, αύξηση αυτού λόγω της άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της Εταιρίας (Stock Option).

Αποφασίσθηκε παμψηφεί, ήτοι με ποσοστό 100% των παρισταμένων μετόχων και ψήφων, η αύξηση του ανερχομένου σε ευρώ 4.800.000,00 μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, κατά συνολικό ποσό ευρώ 76.015.385,40, ως ακολούθως :

(i) κατά το ποσό του Μετοχικού Κεφαλαίου της Απορροφώμενης "HELLAS ON LINE", δηλ. κατά το ποσό των ευρώ 75.800.000,00, και

(ii) κατά ποσό ευρώ 215.385,40, με ισόποση κεφαλαιοποίηση του λογαριασμού "διαφορά εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο" της Απορροφώσας. Επίσης, αποφασίσθηκε η αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας από ευρώ 0,40 σε ευρώ 0,85 και η έκδοση 83.076.924 νέων Κοινών Ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,85, η κάθε μία, οι οποίες θα πιστωθούν στους μετόχους της Απορροφώμενης εταιρίας "HELLAS ON LINE", με την ακόλουθη σχέση ανταλλαγής :

1 παλαιά Κοινή Ονομαστική, με δικαίωμα ψήφου, μετοχή (ονομαστικής αξίας ευρώ 1,00, η καθεμία) θα αντιστοιχεί σε 1,0960016359 νέες Κοινές Ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου, μετοχές (ονομαστικής αξίας ευρώ 0,85 η καθεμία). Οι μέτοχοι της UNIBRAIN A.E. θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που ήδη κατέχουν, με αναπροσαρμοσμένη πλέον ονομαστική αξία ευρώ 0,85, ανά μετοχή, έναντι ευρώ 0,40, ανά μετοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέλθει στο ποσό των ευρώ 80.815.385,40 και θα διαιρείται σε 95.076.924 Κοινές Ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,85 η κάθε μία. Ομόφωνα επίσης, ήτοι με ποσοστό 100% των παρισταμένων μετόχων και ψήφων, εγκρίθηκε η σύμφωνα με τα ανωτέρω τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας, περί μετοχικού κεφαλαίου.

Αποφασίσθηκε η διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας, ώστε να συμπεριληφθούν και οι δραστηριότητες της απορροφώμενης εταιρίας, ως επίσης, η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού της εταιρίας, περί σκοπού.

Εγκρίθηκε η αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της Εταιρίας σε "HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και "HELLAS ONLINE" αντίστοιχα καθώς και της έδρας της εταιρείας, με αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 1 και 2 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρείας, περί επωνυμίας και έδρας.

Εκλέχθηκε ομόφωνα, με ποσοστό 100% των παρισταμένων μετόχων και ψήφων, νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους κ.κ. Σωκράτη Κόκκαλη, Κωνσταντίνο Δημητριάδη, Αθανάσιο Ζαρκαλή, Κωνσταντίνο Κόκκαλη, Δημήτριο Κλώνη, Νικόλαο Σωκράτη Λαμπρούκο, Γεώργιο Ζαχόπουλο, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και Γρηγόριο Γιοβανώφ.

Η θητεία του ανωτέρω Δ.Σ. είναι τριετής, δηλαδή μέχρι 30/06/2011. Από τα ανωτέρω Μέλη, η Γενική Συνέλευση κατ' εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν.3016/2002, όρισε τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και Γρηγόριο Γιοβανώφ, ως Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη.

----Συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Unibrain
 
To νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Unibrain, τριετούς θητείας, που εκλέχθηκε από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια ημέρα (21.04.2008), ως ακολούθως :

1. Σωκράτης Π. Κόκκαλης, Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος
2. Κωνσταντίνος Γ. Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος
3. Αθανάσιος Σπ. Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
4. Κωνσταντίνος Σ. Κόκκαλης, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
5. Δημήτριος Χρ. Κλώνης, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
6. Νικόλαος - Σωκράτης Δ. Λαμπρούκος, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
7. Γεώργιος Κ. Ζαχόπουλος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Κωνσταντίνος Γ. Αντωνόπουλος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Γρηγόριος Στ. Γιοβανώφ, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v