Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Εγκρίθηκε η συγχώνευση με HOL

Στα 80,8 εκατ. ευρώ θα ανέρχεται το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση της HOL με τη Unibrain, καθώς οι μέτοχοι της τελευταίας ενέκριναν τη σχετική πρόταση σε συνεδρίαση της Γ.Σ.

Unibrain: Εγκρίθηκε η συγχώνευση με HOL
Στα 80.815.385,40 ευρώ, διαιρούμενο σε 95.076.924 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,85 ευρώ, θα ανέρχεται το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση -μέσω απορρόφησης- της HOL με τη Unibrain, καθώς οι μέτοχοι της τελευταίας ενέκριναν τη σχετική πρόταση σε συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης που ολοκληρώθηκε προ ολίγου.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική συνέλευση προχώρησε σε συγκεκριμένες τροποποιήσεις ορισμένων άρθρων του καταστατικού της, ώστε να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με τη HOL και η νέα εταιρία να μετονομαστεί σε HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Στην εταιρία, η οποία αποτιμάται στα 461 εκατ. ευρώ, μεγάλο ποσοστό θα κατέχει η Ιντρακόμ, ενώ για να αυξηθεί η διασπορά μετοχών ενδεχομένως να ακολουθηθεί η τακτική της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Η νέα εταιρία αναμένεται να είναι στο Χρηματιστήριο Αθηνών έως τα τέλη Μαΐου.

Αναλυτικότερα, λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει στην:

1. Κατά ποσό 120.000 ευρώ και έκδοση 300.000 νέων κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ η καθεμία, λόγω της άσκησης τον Δεκέμβριο του 2007 χορηγηθέντων δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της εταιρίας.

2. κατά συνολικό ποσό 76.015.385,40 ευρώ, λόγω της συγχώνευσης της UNIBRAIN με τη HELLAS ON LINE, διά απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη, και δη κατά ποσό:

α) 75.800.000 ευρώ, ήτοι το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώμενης και

β) 215.385,40 ευρώ, με ισόποση κεφαλαιοποίηση του λογαριασμού διαφορά εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιον της απορροφώσας.

Επίσης, με απόφαση της ίδιας ως άνω έκτακτης γενικής συνέλευσης θα αυξηθεί η ονομαστική αξία των υφιστάμενων μετοχών της εταιρίας από 0,40 ευρώ σε 0,85 ευρώ και θα εκδοθούν 83.076.924 νέες κοινές ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου, μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας 0,85 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα πιστωθούν στους μετόχους της απορροφώμενης εταιρίας, σύμφωνα με την ανακοινωθείσα σχέση ανταλλαγής, ενώ οι μέτοχοι της απορροφώσας θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που ήδη κατέχουν με αναπροσαρμοσμένη πλέον ονομαστική αξία 0,85 ευρώ ανά μετοχή.

H.N.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v