Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: ”Ξυπνά” η αγορά του private banking

Η εξαγορά της ανταγωνίστριάς της, Banque Edouard Constand, στην οποία προέβη η ελβετική EFG Private Bank, σηματοδοτεί την αφύπνιση των ”παικτών” στην κατεύθυνση του private banking, που από την ”αδιαφορία” έχει περάσει σε φάση συγχωνεύσεων και εξαγορών.

EFG: ”Ξυπνά” η αγορά του private banking
H εξαγορά του ”ανταγωνιστή” της, Banque Edouard Constand, από την ελβετική EFG Private Bank τον περασμένο μήνα, μπορεί να πέρασε στα ”ψιλά” του διεθνούς οικονομικού Τύπου, αλλά φαίνεται ότι σηματοδοτεί την αφύπνιση των ”παικτών” στο private banking, που από την εποχή της αδιαφορίας λόγω πτωτικών αγορών έχει περάσει σε επιθετική φάση συγχωνεύσεων και εξαγορών.

H συγκεκριμένη εξαγορά αύξησε τα υπό διαχείριση κεφάλαια της EFG Private Bank στα 13,3 δισ. δολάρια, με τη διοίκησή της να εκτιμά ότι μετά απ’ αυτή την κίνηση τα ετήσια ενοποιημένα έσοδά της θα φθάσουν τα 152 εκατ. δολάρια.

Oι private banks στην Eλβετία εκτιμάται οτι διαχειρίζονται περίπου το εν τρίτον των επενδυτικών κεφαλαίων του κόσμου και οι ”ακριβές” λειτουργικές υποδομές τους προτρέπουν σε συγχωνεύσεις.

Πριν την εξαγορά της Edouard Constant η LGT (που ελέγχεται από την πριγκιπική οικογένεια του Λιχτενστάϊν) απέκτησε την SGT Schweizeriche Treuhandesellschaft (κεφάλαια υπό διαχείριση 5,3 δισ. δολάρια) έναντι 150 εκατ. δολαρίων.

H Societe Generale, που έχει τη δική της private bank στην Eλβετία (SG Ruegg Bank), αγόρασε πρόσφατα τα δύο τρίτα της Compagnie Bancaire Genéve (υπό διαχείριση 9 δισ. δολάρια) έναντι περίπου 235 εκατ. δολαρίων.

H κίνηση της EFG Private Bank (που είναι ιδιοκτησίας κατά 45% των στελεχών της, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στα συμφέροντα της οικογένειας Λάτση) εκτιμήθηκε θετικά από την αγορά, που βλέπει το ενδιαφέρον να επανέρχεται στις private banks.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v