Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλπίνης-Σίμος: Επενδύσεις 45 εκ.€ στην πενταετία

Συνολικές επενδύσεις ύψους 45 εκατ. € προωθεί η Καλπίνης - Σίμος. Σε αυτές περιλαμβάνονται εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων στην Αττική, ανάπτυξη μονάδων σε Ρουμανία και Βουλγαρία αλλά και η επένδυση της Corus Καλπίνης - Σίμος.

Καλπίνης-Σίμος: Επενδύσεις 45 εκ.€ στην πενταετία
Συνολικές επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία προωθεί η Καλπίνης - Σίμος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκησή της στην πρόσφατη παρουσίαση της εταιρίας κατά το 5ο Greek Investment Conference που διοργάνωσαν οι Sal Oppenheim και Merit AΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεών της στην Αττική η Καλπίνης - Σίμος προωθεί επενδύσεις συνολικού ύψους 14,7 εκατ. ευρώ οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2011. Το επενδυτικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και θα επιχορηγηθεί το 35% της επένδυσης.

Παράλληλα προωθείται η ανάπτυξη μονάδας εμπορίας και επεξεργασίας χαλυβουργικών προϊόντων στη Ρουμανία από κοινού με δύο από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους του κλάδου, τον όμιλο «Χαλυβουργία Ελλάδος» και τον όμιλο «Αφοί Τριγώνη». Η εταιρία θα μετονομαστεί σε «BALKAN IRON GROUP S.R.L.» (διακριτικός τίτλος «B.I.G. S.R.L.»), με συμμετοχή της κάθε εταιρίας κατά το 1/3 και το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 12 εκατ. €.

Επένδυση για τη δημιουργία steel center δυναμικότητας 100.000 mt προωθεί η Καλπίνης και στη Βουλγαρία. Το σύνολο της δικής της συμμετοχής για τις επενδύσεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία αναμένεται να ανέλθει στα 6 εκατ. ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη η επένδυση της Corus Καλπίνης - Σίμος Κέντρο Επεξεργασίας Χάλυβα, δυναμικότητας 200.000 mt, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. H επένδυση αποτελεί joint venture (50% - 50%) με την Corus Tata, το ύψος της αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκατ. ευρώ (7,4 εκατ. ευρώ η συμμετοχή της Καλπίνης - Σίμος), ενώ έλαβε προέγκριση από το ΥΠ.ΟΙ.Ο. με βάση τις διατάξεις του Ν. 3299/2004. Έχει ήδη παραγγελθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και υπολογίζεται να βρίσκεται σε λειτουργική ετοιμότητα το προσεχές φθινόπωρο, ενώ ήδη ολοκληρώνεται η ανέγερση των γραφείων και επιλέχθηκαν τα διευθυντικά στελέχη.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η επένδυση από την Corus Kalpinis - Simos Yλικών Επικάλυψης για επέκταση της γραμμής παραγωγής (από 1,4 εκατ. τ.μ στα 2,4 εκατ. τ.μ) συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,6 εκατ. ευρώ καλύφθηκε από την Καλπίνης - Σίμος.

Το μερίδιο της Καλπίνης στις παραπάνω επενδύσεις ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ και η καθαρή εκταμίευση μετά τις επιχορηγήσεις στα 20 εκατ. ευρώ. Το παραπάνω ποσό προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί κατά 5 εκατ. ευρώ από free cash flow, κατά 8 εκατ. ευρώ από πωλήσεις non core assets και κατά 7 εκατ. ευρώ από δανεισμό.

Η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις, που δεν έχουν όμως ολοκληρωθεί, για την πώληση ακινήτου της στην οδό Θηβών (παλαιές εγκαταστάσεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v