Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στις 02/05 η ΓΣ για την ΑΜΚ 1,5 δισ. €

Στην Επαναληπτική ΓΣ της 2ης Μάιου θα συζητήσουν οι μέτοχοι της Εθνικής τα θέματα της αύξησης κεφαλαίου κατά 1,5 δισ. ευρώ  και την μεταβίβαση αρμοδιότητας προς το ΔΣ για την έκδοση ομολογιακών δανείων για μια πενταετία.

Εθνική: Στις 02/05 η ΓΣ για την ΑΜΚ 1,5 δισ. €
Στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 2ης Μαίου θα συζητήσουν οι μέτοχοι της Εθνικής τα θέματα της αύξησης κεφαλαίου κατά 1,5 δισ. ευρώ και την μεταβίβαση αρμοδιότητας προς το ΔΣ για την έκδοση ομολογιακών δανείων για μια πενταετία.

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν επίσης το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερισμάτων. 

Ειδικότερα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ΓΣ της 17ης Απριλίου, τα οποία και θα ξανασυζητηθούν στις 2 Μαίου, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων:

- Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι 1,5 δισεκατ. ευρώ με την έκδοση εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με έκδοση νέων μετοχών, πραγματοποιούμενη από την άσκηση της παρεχόμενης στους μετόχους επιλογής για λήψη μέρους του μερίσματος σε μετοχές, άνευ πληρωμής, αντί μετρητών, κατά τα διαλαμβανόμενα στην απόφαση περί διανομής μερίσματος κατά το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης. Αντίστοιχη τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού.


Τα παραπάνω θέματα δεν συζητήθηκαν λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v