Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Αττικής: Μέρισμα 0,10 ευρώ για το 2007

Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής που συνήλθε στις 16 Απριλίου, με απαρτία 81,88%. Δεν αποφάσισε για διανομή δωρεάν μετοχών.

Τ. Αττικής: Μέρισμα 0,10 ευρώ για το 2007
Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή,, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής που συνήλθε στις 16 Απριλίου με απαρτία 81,88%.

 Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος στο μέρισμα ορίστηκε η 23η/5/2008. Ημερομηνία καταβολής μερίσματος ορίστηκε η 2α/6/2008.
 
Αποφασίστηκε ακόμα να δοθεί στους μετόχους η δυνατότητα να επιλέξουν είτε την καταβολή σε μετρητά του μερίσματος που δικαιούνται είτε τη χορήγηση σε αυτούς μετοχών, που θα προκύψουν από αντίστοιχη κατά ποσό αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα αποφασιστεί από συγκαλούμενη έκτακτη γενική συνέλευση.

Η Γ.Σ. αποφάσισε τη μη συζήτηση του τρίτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με κεφαλαιοποίηση των προς διάθεση κερδών χρήσεως 2007, έκδοση νέων μετοχών και δωρεάν διανομή τους στους μετόχους και αντίστοιχη τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου 5 του καταστατικού.

Επίσης επικύρωσε την εκλογή του μέλους Δ.Σ. κ. Άγγελου Φιλιππίδη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Παναγιώτη Τσουπίδη.

Ενέκρινε τη θέσπιση διετούς προγράμματος διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιωμάτων προαιρέσεως (option) απόκτησης μετοχών σε στελέχη και προσωπικό του ομίλου και αποφάσισε ο μέγιστος αριθμός δικαιωμάτων να ανέρχεται έως το 1,5% του εκάστοτε σε κυκλοφορία αριθμού μετοχών της τράπεζας.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, τα διευθυντικά στελέχη και το σύνολο του προσωπικού του ομίλου. Ανώτατο όριο δικαιωμάτων, με δικαιούχους τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και τα διευθυντικά στελέχη του ομίλου, αποφασίστηκε το 0,75% επί του εκάστοτε σε κυκλοφορία αριθμού μετοχών της τράπεζας.
 
Ακόμα αποφάσισε η τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων να κυμαίνεται από 80% έως 100% της μέσης σταθμικής χρηματιστηριακής τιμής της τράπεζας του πρώτου εξαμήνου κάθε έτους που διαρκεί το πρόγραμμα, με την επιφύλαξη του άρθρου 14 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920.

Περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης ορίστηκε το διάστημα από 1η/7 έως 31/08 κάθε έτους που διαρκεί το πρόγραμμα. Η διανομή των μετοχών στους δικαιούχους μπορεί να γίνει είτε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και με έκδοση νέων μετοχών είτε με διανομή ιδίων μετοχών που τυχόν έχει στο χαρτοφυλάκιό της η τράπεζα.

Τέλος, η Γ.Σ. ενέκρινε  τη θέσπιση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο για χρονικό διάστημα 16 μηνών, που θα ξεκινά την  1η/5/2008 και λήγει στις 31/8/2009, να προβεί σε αγορά ιδίων μετοχών σε συμφέρουσες τιμές, μέχρι το 1,5% των σε κυκλοφορία μετοχών της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v