Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Ίδρυσε την EFG Securities Bulgaria

Η EFG Securities Bulgaria παρουσίασε σήμερα τις επενδυτικές και χρηματιστηριακές δραστηριότητες της. Έλαβε πλήρη άδεια παροχής επενδυτικών μεσολαβητικών υπηρεσιών τον Δεκέμβριο του 2007

Eurobank: Ίδρυσε την EFG Securities Bulgaria
Η EFG Securities Bulgaria παρουσίασε σήμερα τις επενδυτικές και χρηματιστηριακές δραστηριότητες της σε μια ειδική συνέντευξη τύπου στη Σόφια. Η EFG Securities Bulgaria, έλαβε πλήρη άδεια παροχής επενδυτικών μεσολαβητικών υπηρεσιών τον Δεκέμβριο του 2007.

Προγενέστερα τις δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούσε η Postbank η οποία αυτό το μήνα θα γιορτάσει 10 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στον τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών.

«Η ίδρυση της νέας εταιρίας, EFG Securities Bulgaria, μέλους του Ομίλου Eurobank EFG, επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, τη μακροχρόνια στρατηγική του Ομίλου και τη βούλησή του να συμβάλλει στην ενεργό ανάπτυξη της βουλγαρικής αγοράς», τόνισε ο κ. Αντώνης Χασιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Postbank, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

“Η ίδρυση μιας επενδυτικής και χρηματιστηριακής εταιρίας υπαγορεύεται από την επιθυμία μας να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το κύρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής στις διεθνείς αγορές και την εμπειρία και την εξέχουσα θέση της EFG Telesis Finance στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής» προσέθεσε ο κ. Χασιώτης.

«Η μακρά και πολύτιμη επενδυτική εμπειρία της Postbank αποτελεί εξαιρετική βάση για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών από μια ανεξάρτητη εταιρία», δήλωσε ο κ. Assen Yagodin, Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Postbank.

«Το 2007, το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Banker’ ανακήρυξε την Postbank ως την «καλύτερη τράπεζα παροχής επενδυτικών υπηρεσιών για το 4ο τρίμηνο του 2007», κατατάσσοντάς την στη δεύτερη θέση σε ότι αφορά σε θέματα χρέους και μετοχικών εκδόσεων και πρώτη ανάμεσα στις τράπεζες όσον αφορά τον αριθμό των χρηματιστηριακών συναλλαγών» τόνισε ο κ. Yagodin.

Το 2007, η Postbank κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των τραπεζών όσον αφορά τον συνολικό αριθμό χρηστών του συστήματος COBOS. Παράλληλα, κατέλαβε την 2η θέση ως διαχειριστής ομολογιακών εκδόσεων στην αγορά της Βουλγαρίας με άνω των € 35 εκ. σε 7 εκδόσεις. Το 2007, η τράπεζα κατέλαβε επίσης τη δεύτερη θέση για τον αριθμό των συναλλαγών ECM στη βουλγαρική αγορά με 6 συναλλαγές συνολικού ύψους BGN 98 εκ.

H EFG Securities θα εστιάσει τις προσπάθειες και την εμπειρία της σε δύο μεγάλους τομείς, τις κεφαλαιαγορές και τη χρηματιστηριακή διαμεσολάβηση και διαπραγμάτευση.

«Κύριος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας ως διαμεσολαβητής συναλλαγών κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανόμενης της χρηματοδότησης χρέους και των μετοχών, καθώς και τη θέση μας στο χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις καθώς και σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών, ενώ θα δώσουμε έμφαση και σε μεγάλα έργα υποδομών και ενέργειας», είπε ο κ. Dragomir Velikov, Εντεταλμένος Σύμβουλος της EFG Securities Bulgaria.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v