Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Αττικής: Διπλασιασμός κερδών στο τρίμηνο

Σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό θα είναι τα κέρδη που θα ανακοινώσει στο φετινό α΄ τρίμηνο η Τράπεζα Αττικής. Αυτό έκανε γνωστό προ ολίγου ο πρόεδρός της, κ. Τρύφων Κολλίντζας. 

  • του Γιώργου Μαντέλα
Τρ. Αττικής: Διπλασιασμός κερδών στο τρίμηνο
Σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό θα είναι τα κέρδη που θα ανακοινώσει στο φετινό α΄ τρίμηνο η Τράπεζα Αττικής. Αυτό έκανε γνωστό προ ολίγου ο πρόεδρός της, κ. Τρύφων Κολλίντζας, ο οποίος προέβλεψε ότι στο σύνολο του έτους τα αποτελέσματα του ομίλου προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 36 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο τράπεζας στα 34 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος κατέστησε γνωστό ότι η Αττικής φέτος θα προχωρήσει σε τιτλοποιήσεις στεγαστικών δανείων και δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε τα εποπτικά της κεφάλαια να διαμορφωθούν σε περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ και πως το δίκτυο των καταστημάτων της αναμένεται να φτάσει στα 81 έως το τέλος του έτους.

Αυτό συνεπάγεται νέες προσλήψεις προσωπικού, στο οποίο θα δοθεί και πρόγραμμα stock options, που θα αντιστοιχεί στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Συνολικά για την εικόνα του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Κολλίντζας παρατήρησε ότι κυρίως λόγω της κρίσης αυξάνει το κόστος λειτουργίας των τραπεζών και κυρίως εκείνων με υψηλό δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις. Ο ίδιος κατέληξε: «Αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως θα πρέπει να το δει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Θεωρώ ότι ισχύει περισσότερο για τις μεγάλες τράπεζες».

Ας σημειωθεί ότι στην πρωτολογία του, ο κ. Κολλίντζας δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ενδεχόμενο μετοχικών ανακατατάξεων στην Αττικής λόγω της εκπεφρασμένης βούλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Ως γνωστόν, αυτό είναι θέμα του βασικού μετόχου, που ουσιαστικά είναι το Δημόσιο, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιες εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο μετατίθενται πλέον για το β΄ εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v