Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Επενδύσεις 503 εκ. ευρώ το 2008

Νέες επενδύσεις ύψους 503 εκατ. ευρώ «τρέχει» η Lamda Development αυτό το διάστημα, ενώ η εσωτερική της αξία αυξήθηκε κατά 12,2% το 2007 έναντι του 2006. Τα νέα σχέδια εντός και εκτός Ελλάδας, οπως παρουσιάστηκαν στην ΕΘΕ.

  • της Πέννυ Κούτρα
Lamda: Επενδύσεις 503 εκ. ευρώ το 2008
Νέες επενδύσεις ύψους 503 εκατ. ευρώ «τρέχει» η Lamda Development αυτό το διάστημα σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση της διοίκησης προς τους αναλυτές στην ΕΘΕ, ενώ η εσωτερική της αξία αυξήθηκε κατά 12,2% το 2007 έναντι του 2006.

Από τις ολοκληρωμένες επενδύσεις του ομίλου, το The Mall Athens απέφερε έσοδα 24,6 εκατ. ευρώ από τα ενοίκια των καταστημάτων αλλά και 9,6 εκατ. ευρώ από το parking. To Mediterranean Cosmos απέφερε έσοδα 15,3 εκατ. ευρώ από ενοίκια και επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ από άλλες πηγές.

Οι επενδύσεις των επόμενων χρόνων στρέφονται κυρίως σε εμπορικές αναπτύξεις ενώ το 30% σε οικιστικά έργα. Επιπλέον, ο κύριος όγκος των επενδύσεων στρέφεται πλέον εκτός Ελλάδας και κυρίως στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, ο όμιλος προωθεί τη δημιουργία θερινών κατοικιών στην Αίγινα (συνολική επένδυση 50 εκατ. ευρώ) και του νέου εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι, το οποίο αποτελεί συνολική επένδυση 75 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου οι αποδόσεις στα εμπορικά κέντρα κυμαίνονται σήμερα στο 6% και συνεχίζουν να μειώνονται βαθμηδόν πλησιάζοντας τα επίπεδα της Δυτικής Ευρώπης. Παράλληλα στην ελληνική αγορά, η ζήτηση γραφείων και επαγγελματικών χώρων παραμένει σταθερή.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΑ Ευρώπη ο όμιλος προωθεί διάφορες αναπτύξεις σε Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τόσο σε εμπορικά projects και κτίρια γραφείων όσο και σε οικιστικά έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v